Nokia perustaa testiympäristön tukemaan matkapuhelinverkkoasiakkaitaan Intiassa


Nokia perustaa Intiaan uuden GSM/EDGE-testiympäristön tukemaan operaattoriasiakkaidensa verkkojen rakentamista ja kehittämistä Intian nopeasti kasvavilla markkinoilla. Testiympäristö parantaa entisestään Nokian kykyä palvella asiakkaitaan Intiassa.
 
Testiympäristö sijaitsee Nokian toimitiloissa Intiassa ja siihen kuuluu Nokian GSM/EDGE-radioverkkolaitteitta, paketti- ja piirikytkentäisen runkoverkon laitteita, tekstiviestikeskus, multimediaviestikeskus sekä verkonhallintajärjestelmä. Järjestelmä tukee Nokian kokonaisvaltaista asiakaspalvelua tarjoamalla täysin toimivan testaus- ja simulaatioympäristön. Sitä käytetään myös laajasti asiakas- ja partnerikoulutuksessa. Testiympäristö otetaan käyttöön tammikuussa 2005.
 
Testiympäristön perustaminen on osoitus Nokian sitoutumisesta Intiaan. Vuoden 2004 aikana Nokia on voittanut neljä merkittävää verkkotilausta Intiasta, ja toimittaa nyt verkkolaitteita viidelle maan suurimmasta operaattorista.
 
Nokialla on laaja palvelutarjonta ja yhtiö on tukenut operaattoreita jo yli 15 vuoden ajan verkkojen ja palveluiden suunnittelussa, toteutuksessa, integroinnissa, ylläpidossa, operoinnissa, optimoinnissa sekä koulutuksessa. Nokialla on operointisopimuksia 21 operaattorin kanssa maailmanlaajuisesti ja tämän lisäksi "avaimet käteen" palveluja on toimitettu 26 operaattorille 22 maassa. Nokian NetAct(TM)-ratkaisua on toimitettu jo yli 300 asiakkaalle maailmanlaajuisesti.
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kehittymistä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia. Nokia tarjoaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita sekä operaattoreille että yrityksille.
 
Lisätietoja:
 
Nokia Networks
Viestintäosasto
Puh. 07180 38195
sähköposti: networks.communications@nokia.com
 
 
Nokia
Viestintä
Puh.: 07180 34900
sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.nokia.fi