Yara selger sine aksjer i Ballance Agri-Nutrients


Basert på en felles strategisk forståelse med majoritetseieren Ballance Agri-Nutrients Cooperative, har Yara bestemt seg for å selge sine aksjer i Ballance Agri-Nutrients. Samtidig har Yara og Ballance inngått en leveranseavtale, og Yara vil fortsette å levere urea og andre gjødselprodukter til selskapet..
 
Den bokførte verdien av Yaras aksjer i Ballance er omtrent 160 millioner kroner. Transaksjonen vil gi en mindre gevinst som vil påvirke Yaras resultat for fjerde kvartal.
 
 
 
Egil Hogna, Investor Relations
Telefon  (+47) 24 15 71 66
Mobil  (+47) 90 187 865
 
Arne Cartridge, Media Relations
Telefon  (+47) 24 15 73 01
Mobil  (+47) 47 900 900
 
 
Yara International ASA er verdens ledende leverandør av mineralgjødsel og står særlig sterkt innen nitrogenbaserte gjødseltyper. Yara har kontorer i 50 land fordelt på alle verdensdeler og selger over 20 millioner tonn mineralgjødsel årlig i mer enn 120 land. Yaras mineralgjødsel er tilpasset lokale forhold og inneholder de næringsstoffer avlingene trenger. Yara gir råd om riktig gjødsling for å bidra til bedre avkastning på bøndenes arbeidsinnsats og et mer bærekraftig landbruk. Yara har en sterk posisjon i industrielle markeder i Europa som leverandør av nitrogenbaserte kjemikalier og er den ledende leverandør av flytende CO2.