Yhdysvaltojen ilmatieteen laitos luottaa Vaisalan salamanpaikannusverkkoon


"Olemme iloisia siitä, että pitkäaikainen asiakkaamme, Yhdysvaltojen ilmatieteeen laitos, on valinnut Vaisalan salamanpaikannusverkon tuottamat tiedot", toteaa toimitusjohtaja Pekka Ketonen ja jatkaa:" Tiivis yhteistyömme takaa sen, että pystymme toimittamaan asiakkaallemme alan parhaita ratkaisuja, jotka tukevat laitosta sen pyrkimyksissä  turvata amerikkalaisten jokapäiväistä elämää ja omaisuutta."
 
Yhdysvaltojen ilmatieteen laitos tuottaa kansalliset sää-, hydrologiset ja ilmastoennusteet sekä vastaa säävaroituksista. Laitoksen palvelut kattavat osavaltioiden lisäksi Yhdysvaltojen merentakaiset alueet ja maa-alueita ympäröivät vesistöt. Laitoksen keräämä säätieto ja -ennusteet muodostavat Yhdysvalloissa tietopankin ja infrastruktuurin, jota käyttävät myös muut kansalliset viranomaiset, yksityissektori, yleisö sekä kansainvälinen yhteisö.
 
Vaisala on menestyvä kansainvälinen teknologiakonserni, joka kehittää ja valmistaa elektronisia mittausjärjestelmiä ja -laitteita. Tuotteiden sovellusalueina ovat meteorologia, ympäristötieteet, liikenne ja teollisuus. Vaisalan palveluksessa on yli 1000 alansa ammattilaista ja konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli 180,6 miljoonaa euroa. Vaisalan markkina-alue kattaa koko maailman. Vuonna 2004 viennin osuus liikevaihdosta oli 97 %. Vaisalan A-sarjan osakkeet on listattu Helsingin Arvopaperipörssissä.
 
Jakelu:
Suomen Tietotoimisto
Muut keskeiset tiedotusvälineet