Electrowatt-Ekonolle 1,2 miljoonan euron vesivoimaprojekti Iranissa


Electrowatt-Ekono Ltd, joka kuuluu Jaakko Pöyry Groupin Energia-liiketoimintaryhmään, on saanut Iranin Energiaministeriöön kuuluvalta Iran Water and Power Corporationilta toimeksiannoksi tarkastaa ja päivittää Bakhtyarin vesivoimalaitoksen esitutkimus sekä laatia tarjousasiakirjat. Toimeksiannon arvo on noin 1,2 miljoonaa euroa.
 
Projektikohde sijaitsee Zagros-vuorilla noin 100 km pohjoiseen Ahwazista Iranin lounaisosassa. Bahktyarin hanke käsittää maailman korkeimman, 315 m korkean holvipadon ja 1200 MW:n sähkövoimalan. Hanke on vesivoima-alalla suuri haaste niin kokonsa, vaativien teknisten ratkaisujensa kuin geologisten olosuhteidenkin vuoksi.
 
Electrowatt-Ekono on merkittävä ulkomainen toimija Iranin pato- ja vesivoimalaitossuunnittelumarkkinoilla. Suunnittelukapasiteettia ja yhteistyötä tunnettujen paikallisten suunnitteluyritysten kanssa lisätään parhaillaan.
 
Energia-liiketoimintaryhmä käyttää liikenimeä Electrowatt-Ekono. Sen liikevaihto vuonna 2004 oli 146 miljoonaa euroa. Electrowatt-Ekonolla on toimistoja 22 maassa ja se työllistää 1500 asiantuntijaa maailmanlaajuisesti.
 
JAAKKO PÖYRY GROUP OYJ
 
Satu Perälampi
Sijoittajasuhdepäällikkö