Nokia tuo hakupalvelut älypuhelimiinsa Suomessa


Haku uudella sovelluksella on vaivatonta ja nopeaa
 
Nokia on julkistanut uuden uraauurtavan hakusovelluksen, joka tuo Suomen johtavien hakukoneiden palvelut Nokian älypuhelinkäyttäjien käsiin. Hakusovellus, jota pilotoidaan Suomessa, Ruotsissa ja Iso-Britanniassa, on helppo ja nopea tapa etsiä internetsivuja, kuvia ja paikallisten yritysten ja palveluiden yhteystietoja matkapuhelimella.
 
Hakusovellusta jaetaan Nokia 6680-, Nokia 6681- ja Nokia 6630 -älypuhelimien myyntipakettien mukana. Näiden älypuhelimien käyttäjät voivat myös ladata ohjelman puhelimeensa maksutta osoitteesta www.nokia.com/mobilesearch.
 
"Yhdessä alan johtavien yritysten kanssa esitelty hakusovellus tuo yhden suosituimman internetissä suoritetuista toiminnoista Nokian älypuhelinten käyttäjien käsiin", sanoo strategiajohtaja Harry Santamäki Nokian Multimedia-yksiköstä. "Helppokäyttöinen sovellus mahdollistaa tehokkaan tiedonhaun nyt myös suoraan matkapuhelimesta ja tarjoaa myös mahdollisuuden ottaa välittömästi yhteys etsinnän kohteena olleeseen yritykseen tai palveluun."
 
Hakusovelluksen myötä Yahoo!:n internet- ja kuvahakupalvelut ovat käytettävissä ympäri Eurooppaa. Suomessa sovelluksen hakupalveluntarjoajat ovat lisäksi Eniro, Fonecta ja digitaalisia karttapalveluita toimittavat AtlasCT and NAVTEQ. Kokoamalla hakupalveluntarjoajat yhteen sovellukseen Nokian älypuhelimien käyttäjät Suomessa voivat etsiä mitä tahansa palvelua internetistä*.
 
Suomen lokalisoidussa hakusovelluksessa hakuominaisuudet on kehitetty yhteistyössä Eniron ja Fonectan kanssa, joiden hakupalveluiden avulla käyttäjät voivat vaivattomasti hakea Suomessa sijaitsevien yritysten, kauppojen ja palveluiden yhteystietoja - ravintoloista vaatepesuloihin tai lukkoseppään. Hakujen tuloksista voi myös yhdellä napin painalluksella soittaa annettuun puhelinnumeroon tai tallentaa yhteystiedot osoitekirjaan.
 
Tuloslistan yritysten sijainnit voi myös nähdä kartalla. Eniron ja Fonectan hakupalveluihin on integroitu kartoitusratkaisuja tarjoavan AtlasCT:n www.ABmaps.com -portaali sekä digikartta-aineistoa NAVTEQ:ilta. Kartan voi lisäksi tallentaa ja lähettää eteenpäin MMS-viestinä.
 
Maiden välillä matkustaessa hakusovellus tarjoaa automaattisesti vaihtoa paikallisiin saatavilla oleviin hakukoneisiin. Sijainnin voi myös vaihtaa manuaalisesti, jolloin käyttäjä voi esimerkiksi etsiä hotellien yhteystietoja tehdäkseen varauksen tulevaa matkaa varten kotimaastaan käsin.
 
*Varmista tiedonsiirtopalvelun hinta operaattorilta tai palveluntarjoajalta.
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kehittymistä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia. Nokia tarjoaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita sekä operaattoreille että yrityksille.
 
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Nokia, Multimedia
Viestintäosasto
Puhelin: 07180 38194
 
Nokia
Viestintäosasto
Puhelin: 07180 34900
Sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.nokia.fi
www.nokia.com