Maarten Lafeber en Robert-Jan Derksen winnen Van Lanschot Masters Mixed Tour Challenge


Maarten Lafeber en Robert-Jan Derksen hebben op de slotdag van de Van Lanschot Masters de Mixed Tour Challenge gewonnen. Met een team score van -6 bleven zij Nynke Nijenhuis en Marta Prieto twee slagen voor. Vooral het sterke spel van Marta Prieto imponeerde. Zij sloeg in negen holes maar liefst 4 birdies.
 
Marta Prieto begon de uitdaging tegen de twee beste mannelijke golfers sterk. Met twee birdies op de eerste twee holes bezorgde zij de dames meteen de voorsprong. Het duurde even voordat Maarten Lafeber met een birdie de stand weer gelijk trok. Het goede spel van Marta Prieto ontlokte Robert Jan Derksen de uitspraak: "Ben je niet wat te vroeg in vorm voor The Ladies Open, of speel je altijd zo goed?" Nynke Nijenhuis en Marta Prieto spelen later deze week mee in de Open Nederlandse dames kampioenschappen op de Kennemer Golf & Country Club. Uiteindelijk volgden er nog vier birdies van de heren waaronder een schitterende finish op de laatste hole door Maarten Lafeber.
 
Deze "Ladies Day"op de Van Lanschot Masters vormde een fraaie apotheose. Naast de wedstrijden en de "challenges" wisten in totaal 69 relaties van Van Lanschot gedurende deze dagen het felbegeerde GVB in de wacht te slepen. De Johan Cruyff Foundation was bijzonder tevreden met de opbrengsten van de verschillende benefiet wedstrijden en de veilingen. Het bracht hen tenslotte ruim 100.000. euro. Het geld zal worden benut om kinderen met een beperking te laten kennismaken met de Golfsport.
 
Tijdens de Van Lanschot Masters is eveneens nog volop ingeschreven op aandelen in Golf Team Holland. Inschrijven is nog mogelijk tot 16 september. Ruim 3500 relaties van Van Lanschot en haar Business Partners hebben in fraai nazomerweer kunnen genieten van drie dagen golf en entertainment en actief bijgedragen aan het goede doel.
 
's-Hertogenbosch, 13 september 2005
 
 
Klik op bijlage om de pdf-versie van het persbericht te openen:

Attachments

Persbericht (pdf-versie)