Nokia esittelee kasvumarkkinoille suunnatun Nokia 2652 -puhelimen ja juhlistaa tärkeää virstanpylvästä: jo miljardi Nokian matkapuhelinta myyty


Nokia laajentaa tyylikkäiden ja edullisten kasvumarkkinoille suunnattujen puhelinmalliensa valikoimaa tänään julkistetulla Nokia 2652 -puhelimella. Malli jatkaa menestyksekkään ja palkitun Nokia 2650 -puhelimen linjoilla. Uuden käytännöllisen taitettavan puhelimen ulkoasuvaihtoehtoja on täydennetty Cell- ja Fleur-teemoilla, jotka antavat käyttäjälle mahdollisuuden valita laitteeseensa tummanharmaan tai helmenvalkean näppäinmaton. Nokia 2652 -puhelimen arvioidaan tulevan markkinoille lokakuussa 2005 ja sen verottoman vähittäismyyntihinnan olevan noin 100 euroa. Malli tulee myyntiin Euroopassa, Lähi-idässä, Afrikassa ja Kiinan alueella.
 
Jo kaksi miljardia matkapuhelinkäyttäjää
 
Matkapuhelinmarkkinoilla saavutettiin tärkeä virstanpylväs, kun maailmanlaajuinen matkapuhelinkäyttäjien määrä nousi vastikään kahteen miljardiin. Nokia uskoo, että merkittävä kasvu on jatkossakin mahdollista toistaiseksi vielä vähemmän hyödynnetyillä kasvumarkkinoilla ja panostaakin voimakkaasti kasvuun esimerkiksi Brasiliassa, Venäjällä, Intiassa, Kiinassa sekä Afrikan maissa. Ratkaiseva tekijä näillä markkinoilla on langattoman viestinnän kustannustason pitäminen kuluttajille edullisella tasolla. 
 
"Nokia toimii yhteistyössä operaattoreiden kanssa kyetäkseen tarjoamaan käyttäjille edullisia laitteita ja ratkaisuja sekä vähentämään matkapuhelinlaitteiden ja -palveluiden käytöstä asiakkaille aiheutuvia kustannuksia. Nokia keskittyi ensimmäisenä matkapuhelinvalmistajana kehittämään kattavaa kasvumarkkinoiden tarpeisiin vastaavaa tuote- ja verkkoratkaisuvalikoimaa ja aiomme jatkossakin tarjota näiden markkinoiden viestintätarpeisiin sopivia, edullisia, tyylikkäitä ja harkituin ominaisuuksin varustettuja puhelimia sekä innovatiivisia verkkoratkaisuja", toteaa johtaja Kai Öistämö, Mobile Phones, Nokia.
 
"Meille on lisäksi tärkeää toimia yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa kehityksen esteiden poistamiseksi. Yhdistämällä oikeanlaiset matkapuhelinmallit, verkkoratkaisut, palvelut ja suotuisan toimintaympäristön pystymme luomaan langattoman viestinnän mallin, jossa operaattorit voivat tarjota yhä laajemmalle asiakaskunnalle mobiilipalveluja noin viiden dollarin kohtuulliseen kuukausihintaan ja tehdä silti voittoa. Uskomme, että palvelujen kustannustason lasku kiihdyttää kehittyvien markkinoiden kasvua entisestään."
 
Nokia matkapuhelimia myyty jo miljardi kappaletta
 
"Matkapuhelinkäyttäjämäärien kiivas kasvu on ylittänyt jopa mobiilialan omat arviot. 1990-luvun alkupuolella alkaneen kehityksen myötä ääniviestinnästä on tullut aidosti langatonta. Samalla matkapuhelinlaitteiden painopiste on siirtynyt ääniviestinnästä monipuolisiin ominaisuuksiin. Nokia saavutti kesällä merkittävän virstanpylvään, kun Nigeriassa ostettu Nokia 1100 -puhelin nosti myytyjen Nokian matkapuhelinten määrän täyteen miljardiin", kertoo Öistämö. "Matkapuhelinkäyttäjien määrän arvioidaan nousevan kolmeen miljardiin vuoteen 2010 mennessä Nigerian kaltaisten kasvumarkkinoiden vauhdittamana."
 
Langattomien viestintälaitteiden johtavana valmistajana Nokia on tuonut markkinoille satoja innovatiivisia matkapuhelinmalleja 1980-luvun alkupuolelta lähtien. Nokia aloitti matkapuhelinten massatuotannon 1990-luvun alussa, kun ensimmäiset digitaaliset verkot otettiin käyttöön. Vuonna 1998 tuotannossa saavutettiin sadan miljoonan laitteen rajapyykki ja Nokia nousi maailman suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi. Vuonna 2004 Nokia oli langattomien päätelaitteiden selvä markkinajohtaja ja yhtiön laitteita myytiin yhteensä 207 miljoonaa kappaletta.
 
Kuvateksti: "Nigerian kaltaisten markkinoiden kiihtyvän kasvun myötä puolet maailman väestöstä pääsee pian osalliseksi langattoman viestinnän tarjoamista mahdollisuuksista." -- johtaja Kai Öistämö, Mobile Phones, Nokia.
(Kuva löytyy sivustolta: www.nokia.com/press)
 
Tiesitkö tämän Nokiasta?
 
- Nokia esitteli Mobira Senator -autopuhelimen vuonna 1982. Sen jälkeen Nokia on tuonut markkinoille noin neljäsataa tärkeimpiin analogisiin ja digitaalisiin standardeihin sopivaa puhelinmallia, uusimpana tulokkaana tänään julkistettu Nokia 2652 -puhelin.
- Ensimmäinen laajaan kansansuosioon noussut matkapuhelin oli vuonna 1994 julkaistu Nokia 2100 -puhelinsarja, jota myytiin kaiken kaikkiaan lähes 20 miljoonaa kappaletta.
 
- Maailman eniten myyty matkapuhelinmalli on Nokia 3310 / 3330, jota myytiin sen vuonna 2000 tapahtuneen julkaisun jälkeen yli 126 miljoonaa kappaletta ennen tuotannon päättymistä tämän vuoden alkupuolella. Vertailun vuoksi: Nokian kaikkia puhelinmalleja myytiin vuosina 1991-1998 yhteensä 100 miljoonaa kappaletta.
 
- Jos kaikki myydyt Nokia 3310/3330 -puhelimet asetettaisiin peräkkäin, niistä muodostuva jono olisi yli 13 5000 kilometriä pitkä ja ulottuisi Helsingistä aina Chilen Santiagoon asti.
 
- Vuonna 1991 Nokian puhelimia myytiin yhteensä 800 000 kappaletta. Vuonna 2004 puhelimia valmistettiin 207,7 miljoonaa kappaletta, mikä tarkoittaa, että puhelimia valmistui 6,5 kappaletta vuoden jokaisena sekuntina.
 
- Nokian tuotteiden valmistukseen käytetään vuosittain 100 miljardia komponenttia. Matkapuhelin koostuu keskimäärin 400 komponentista.
 
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kehittymistä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia. Nokia tarjoaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita sekä operaattoreille että yrityksille.
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Nokia, Mobile Phones
Viestintäosasto
Puhelin: 07180 40549
 
Nokia
Viestintäosasto
Puhelin: 07180 34900
Sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.nokia.fi
www.nokia.com