Net Insight erhåller order på utrustning för okomprimerad HDTV


I produktionsledet transporteras de okomprimerade kameraströmmarna via fibernät till TV-bolagens studios. Där mixas signalerna och grafik och annan information adderas innan programmet distribueras till mottagarna i ett komprimerat format.
 
En okomprimerad HDTV-signal motsvarar 1485 megabit per sekund och ställer extremt höga krav på nätets överföringskvalitet. Med Nimbra 340-HD har Net Insight kompletterat produktfamiljen med en produkt som kan ta in och transportera okomprimerad HDTV med bibehållen kvalitet oavsett storlek på nätet.
 
Net Insight har under de senaste åren vuxit fram som ett internationellt ledande företag när det gäller att överföra alla former av professionell TV och video parallellt med tal och data i fibernät. Net Insight har lyckats kombinera högsta tekniska kvalitet med mycket hög kostnadseffektivitet.
 
"Detta är vår första order på Nimbra 340 med HD-SDI gränssnitt och vi upplever nu genom det allt större användandet av HDTV en växande efterfrågan på utrustning som kan transportera okomprimerad HDTV över fibernät," säger Tomas Duffy, VD för Net Insight.
 
För ytterligare information kontakta:
Tomas Duffy, VD, Net Insight AB.
Tel. 08-685 04 00, e-post: tomas.duffy@netinsight.net