SpareBank 1 Midt-Norge med svært godt resultat før skatt på 622 mill. kroner Egenkapitalavkastning på 22,8% etter skatt.


SpareBank 1 Midt-Norge oppnådde per 3. kvartal 2005 et overskudd etter skatt på 482 mill. kroner (290 mill kroner). Dette tilsvarer en egenkapitalavkastning på 22,8% (17,2%). Kostnader i forhold til inntekter (eks. kursgevinster på verdipapirer) ble i konsernet 53% (54%). Forbedringen sammenlignet med 3. kvartal 2004 skyldes hovedsakelig sterk økning i salg av spare- og forsikringsprodukter, resultatbidrag fra Romsdals Fellesbank, betydelig reduserte tap, meget godt resultat i SpareBank 1 Gruppen AS samt inntektsføring etter forlik med KPMG i Finance Credit saken. Regnskap for 3. kvartal 2005 er avlagt i henhold til IFRS.
 
Bankens egenkapital er økt med 473 mill. kroner etter en offentlig fortrinnsrettemisjon samt en rettet emisjon mot bankens ansatte. Denne økningen inngår i beregningsgrunnlaget for bankens egenkapitalavkastning.
 
Adm.direktør Finn Haugan uttrykker i sin kommentar til regnskapet at det går meget bra med banken for tiden. Den meget tilfredsstillende utvikling fra 1. halvår fortsetter. Det gode resultatet skyldes bl.a gode salgsresultat etter en mer offensiv vekststrategi innenfor personmarked med gode salgsresultater, samt forbedring både i salg og porteføljekvalitet innenfor bedriftsmarkedet. Utviklingen i SpareBank 1 RomsdalsFellesbank er tilfredsstillende og integrasjonsarbeidet har så langt vært tilnærmet problemfritt. Alle ansatte i Fellesbanken har med entusiasme og pågangsmot tatt utfordringene som integrasjonen med SpareBank 1 Midt-Norge har betydd. Bl.a. ser vi allerede en god vekst i inntekter fra salg av spare- og forsikringsprodukter i Møre og Romsdal. Der er også svært gledelig at vi i Møre og Romsdal opplever en god vekst i utlån til både personmarkedet og bedriftsmarkedet samt netto tilgang av nye kunder.
 
Haugan fremhever også de solide resultatene både i SpareBank 1 Gruppen AS og i bankens datterselskaper og berømmer tilslutt alle ansatte i konsernet for en solid innsats.
 
Ytterligere detaljer finnes vedlagt.
 
Fullstendig pressemelding kan lastes ned fra følgende link:
 
Rapporten kan lastes ned fra følgende link:
 
Presentasjonen kan lastes ned fra følgende link:
 
 
Trondheim, 26. oktober 2005
 
SpareBank 1 Midt-Norge
 
Eventuelle spørsmål rettes til: 
adm. direktør Finn Haugan telefon + 47 90 04 10 02
konserndirektør Kjell Fordal telefon + 47 90 54 16 72
 
Om oss
 
SpareBank 1 Midt-Norge er regionens ledende finanskonsern. Vi er markedsleder i person- og bedriftsmarkedet, og er lokalisert på 71 steder i regionens kommuner. Vårt mål er å være den anbefalte banken for kunder i Midt-Norge, og som lokal og selvstendig sparebank føler vi et spesielt ansvar for å stimulere til vekst og trivsel i regionen. Vi bygger vår virksomhet på nærhet til kundene, god tilgjengelighet, full produktbredde og helhetlig økonomisk rådgivning.
 
Hovedkontoret er i Trondheim. Konsernet har ca. 800 ansatte og omfatter også datterselskapene SpareBank 1 Finans Midt-Norge AS, Eiendomsmegler 1 Midt-Norge AS, Allegro Finans AS og Midt-Norge Regnskap AS.
 
SpareBank 1 Midt-Norge er en av seks eiere av SpareBank 1 Gruppen AS.
 
Ønskes ytterligere informasjon, besøk vår hjemmeside  http://www.smn.no