Nokia esittelee OMA-yhteensopivat PoC - ja Presence - ratkaisut Nokia Mobility konferenssissa


Nokia korostaa innovatiivisia runkoverkkoratkaisuja yhdentyville kiinteille ja matkapuhelinverkoille, sekä esittelee OMA-yhteensopivat Push to talk over Cellular (PoC) - pikayhteys- ja Presence - olotilaratkaisut Nokia Mobility konferenssissa Barcelonassa.
 
Nokian PoC - ratkaisun uusi Release 2.0 on saatavilla vuoden 2006 ensimmäisellä neljänneksellä. Ratkaisu on OMA-standardin mukainen ja näin mahdollistaa toimivuuden muiden toimittajien OMA-yhteensopivien terminaalien ja verkkojen kanssa. Release 2.0 tukee Nokian List Management Server release 1.0 - palvelinta, joka sallii yhden yhteystietolistan käyttämisen useissa sovelluksissa, kuten PoC ja Presence - palveluissa, sekä pikaviestinnässä.
 
Nokia Presence Solution - olotilaratkaisun uudet toiminnot, mm. lisäävät yhteentoimivuutta ja tukea OMA-yhteensopivan PoC ja SIP/SIMPLE - protokollaan. Nokian Presence Solution - ratkaisu tukee kaikkia IMS-pohjaisia sovelluksia, jotka tekevät useista SIP-pohjaisista palveluista, kuten PoC-palveluista, entistä helppokäyttöisempiä. PoC - palvelun tuki tarkoittaa sitä, että käyttäjät voivat tarkistaa ennen PoC - pikayhteyttä, onko henkilö, jolle he aikovat soittaa, tavoitettavissa ja halukas viestimään.
 
Nokia esittelee myös "Mobilizing Wireless Data" - konsepti, joka tuo jatkuvuutta matkapuhelinverkkojen, langattomien ja kiinteiden verkkojen välisiin datapalveluihin. Ratkaisun ydin on Nokia Flexi Intelligent Service Node (ISN) - ratkaisu, joka mahdollistaa operaattorien liikennöimän dataliikenteen tehokkaamman hallinnan ja lisäarvon liittämisen siihen. Ratkaisu mm. tekee datapalvelujen helpon käytön asiakkaille liittymätavasta riippumatta.
 
Nokia on yksi alan johtajista kiinteiden ja matkapuhelinverkkojen yhdentymisessä. Nokialla on meneillään olevia testauksia 10 operaattorin kanssa, joihin lukeutuu mm. Telecom Italia, France Telecom, TeliaSonera, Elisa, Saunalahti ja Telemar Oi. Nokian runkoverkkoratkaisu on tärkeä tekijä yhdentymisessä ja sitä toimitetaan ja otetaan käyttöön verkkoihin ympäri maailmaa. Yli 30 operaattoria em. lisäksi on ostanut tai parhaillaan testaa Nokia IP Multimedia Subsystem (IMS) - ratkaisua. Asiakkaisiin kuuluu esim. TIM-, Wataniya-, Saunalahti- ja Eurotel -operaattorit. IMS-ratkaisu on otettu kaupalliseen käyttöön TMN:n 3G-verkossa Portugalissa.
 
Nokia on alansa ykkönen 3GPP Release 4 ohjelmistopohjaisten matkapuhelinkeskusten markkinoilla. Nokian MSC Server - ratkaisulla on yli 70 asiakasta, joista 20 on jo kaupallisessa käytössä. Nokia johtaa myös PoC - markkinoita 43 kaupallisen palvelusopimuksen myötä. Lisäksi PoC - palvelu on otettu käyttöön 19 verkossa ja siitä on yli 30 meneillään olevaa testausta. Sen jälkeen kun tuote tuotiin markkinoille 3GSM - messuilla helmikuussa tänä vuonna, Nokia on saanut jo 9 julkista Flexi ISN - sopimusta. Nokian IP liikenteen laskenta - analyysin käyttöönotot ovat myös kasvaneet nopeasti. Niitä on tähän päivään mennessä toimitettu yli 40.
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kehittymistä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia. Nokia tarjoaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita sekä operaattoreille että yrityksille.
 
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Nokia, Networks
Viestintäosasto
Puh. 07180 34379
 
Nokia
Viestintäosasto
Puh. 07180 34900
Sähköposti: press.office@nokia.com 
 
www.nokia.fi
www.nokia.com
 
Nokia Mobility Conference 2.-3.11.2005 Barcelona, Espanja.
Lisätietoja tapahtumasta: www.nokia.com/nmc