PhotoCure ASA - Resultatrapport tredje kvartal 2005


Under følger høydepunkter fra PhotoCure ASAs resultatrapport for tredje kvartal 2005:
  • Galdermas salg av Metvix økte med 57 % til 5738 enheter (3658) i det tredje kvartalet. Metvix-salget i Norden økte med 20 % til 2766 enheter (2298).
  • Første kommersielle salg av Hexvix i Norden.
  • Hexvix anbefalt i europeiske retningslinjer for diagnostisering av blærekreft (carcinoma in situ, CIS).
  • Utvikling av produkt for behandling av kviser igangsatt etter lovende resultater i pilotstudie.
  • Metvix godkjent i Brasil.
  • Salgs- og milepælsinntekter i tredje kvartal utgjorde 11,2 millioner kroner (37,4). Driftsunderskudd -4,8 millioner kroner (13,9). Resultat per aksje NOK -0,28 kroner (0,79 kroner)
  • Likvide midler utgjorde 81 millioner kroner per 30. september 2005.
 
Administrerende direktør i PhotoCure, Kjetil Hestdal kommenterer: "Vi er svært fornøyd med at Metvix-salgene fortsetter å øke på alle markeder. Videre gjenspeiler de nye europeiske retningslinjene for diagnose av CIS i blæren den positive responsen Hexvix har fått blant urologer, og er en viktig anerkjennelse av det nye produktet vårt av den europeiske urologiforeningen. "
 
Hele rapporten for tredje kvartal 2005 samt presentasjonen er tilgjengelig på www.photocure.com, under: /Investors/Reports and Presentations.
 
Rapporten er også tilgjengelig på følgende adresse:
 
Presentasjonen er tilgjengelig på følgende adresse:
 
For ytterligere informasjon, kontakt:
 
Administrerende direktør Kjetil Hestdal
Mobil: +47 913 19 535
Telefon: +47 22 06 22 10
 
Finansdirektør Christian Fekete
Mobil: +47 916 42 938
Telefon: +47 22 06 22 10
 
 
PhotoCure ASA er et norsk farmasøytisk selskap registrert på Oslo Børs. Selskapet utvikler og selger legemidler og medisinsk utstyr. Produktene er basert på egenutviklet teknologi innen fotodynamisk terapi, og er rettet mot utvalgte markeder innen dermatologi og onkologi.
 
PhotoCure har to produkter som er godkjent for salg og markedsføring: Metvix®, for behandling av hudkreft (basalcellekarsinom) og forstadier til hudkreft (aktinisk keratose), og Hexvix®, for påvisning av blærekreft. Begge produktene er basert på den samme fotodynamiske teknologien, som kombinerer et fotosensibiliserende legemiddel med en lyskilde som aktiverer de lyssensitive stoffene legemiddelet. PhotoCure er i gang med studier for å teste de to produktene for nye indikasjoner, og målsetningen er å utvikle et utvalg av nye produkter og teknologier.