Nokia N80 tuo Nokia NSeries -tuotesarjan osaksi digitaalista kotia


Työhön ja vapaa-aikaan sopiva, WLAN-verkoissa toimiva Nokia N80 -multimedialaite on maailman ensimmäinen UPnP-puhelin
 
Nokia Mobility Conference 2005, Barcelona/Espoo - Nokia julkisti tänään uuden Nokia N80 -multimedialaitteen. Kyseessä on ensimmäinen matkaviestintälaite, joka voidaan yhdistää saumattomasti digitaalisen kotiverkon yhteensopiviin medialaitteisiin, kuten televisioihin, äänentoistolaitteisiin ja tietokoneisiin. Nokia N80 mukautuu kaikkiin käyttäjänsä työ- ja vapaa-ajan tarpeisiin. Laitteen menestyksestä viestivän ulkokuoren alta löytyvät parhaat työkalut työtehokkuuden lisäämiseen sekä monipuoliset multimediaviihde- ja kuvantallennusominaisuudet. Kompakti, vain 134 gramman painoinen Nokia N80 on vaikuttavan tehokas 3G-multimedialaite, joka mahdollistaa nopean pääsyn Internetiin sekä verkkosivujen kätevän selaamisen. Lisäksi laitteella voidaan lähettää ja vastaanottaa sähköposteja nopean WLAN-verkon kautta.
 
"Nokia N80 on pienestä koostaan huolimatta tehokas multimediatietokone, joka rikastaa käyttäjiensä elämää yhdistämällä heidät mobiiliin multimediaan", toteaa johtaja Anssi Vanjoki, Multimedia, Nokia. "Alan johtavaa teknologiaa edustavan Nokia Nseries -tuotesarjan piirteet kulminoituvat Nokia N80 -multimedialaitteessa, joka tarjoaa käyttäjilleen ennen kokemattoman tavan nauttia mediasisällöistä kotioloissa ja monipuoliset toiminnot työkäyttöön."
 
Multimediaa kotiverkossa
Helppokäyttöistä UPnP (Universal Plug and Play) -teknologiaa* hyödyntävä Nokia N80 -laite voidaan yhdistää digitaaliseen kotiverkkoon. Uraauurtava multimedialaite välittää digitaalista tietoa kätevästi ja luotettavasti kodin yhteensopiviin tietokoneisiin, äänentoistolaitteisiin ja televisioihin**. Nokia N80 -laitteeseen tai yhteensopivalle tietokoneelle tallennetut kuvat ja videoleikkeet siirtyvät langattomasti olohuoneen nurkassa olevan television ruudulle. Katselua voidaan säestää Nokia N80 -laitteeseen tallennetulla musiikilla, jota voidaan kuunnella kodin äänentoistolaitteiston kautta. Myös tulostaminen on entistä nopeampaa: Nokia N80 -laitteeseen tallennettujen tiedostojen tulostus onnistuu langattomasti UPnP-teknologiaa tukevalla tulostimella kotona tai tulostinkioskissa.
 
Nopea taskukokoinen Internet
Nokia N80 on ensimmäinen 3G- (WCDMA 1900 tai 2100), WLAN-, EDGE- ja GSM-verkoissa (850/900/1800/1900) toimiva nelitaajuuspuhelin, minkä ansiosta laajakaistayhteyden muodostaminen laitteella on mahdollista lähes kaikkialla maailmassa. Nokia N80 -laiteessa yhdistyvät uusimmat työtehokkuutta lisäävät toiminnot ja sillä voidaan selata Internetiä, lähettää suuriakin sähköposteja ja ladata verkosta korkealaatuisia kuvia jo yli 136 000*** julkisessa WLAN-pisteessä ympäri maailman. Nokia N80 -laite tukee Nokian uutta Internet -selainta, jonka Mini Map -toiminto osoittaa käyttäjälle hänen sijaintinsa verkkosivuilla näyttämällä kokonaisuudesta miniatyyrikuvan laitteen näytöllä. Koko sivun kattava näkymä tekee sivun eri osien välillä navigoimisesta helpompaa. Käyttökokemusta tehostaa huippuluokan teräväpiirtonäyttö (352 x 416 pikseliä, 262 144 väriä), jonka pikselimäärä on noin 90 % suurempi kuin älypuhelinten ja PDA-laitteiden tavallisissa QVGA-näytöissä. Nokia N80 -laitteessa on myös MPEG-4 AVC -muotoisen videokuvan dekoodaustuki, mikä mahdollistaa kuvamateriaalin laadukkaan suoratoiston.
 
Laadukasta kuvaa napin painalluksella
Nokia N80 on myös ensiluokkainen ja ergonominen kuvauslaite, jolla voidaan tallentaa, säilyttää ja jakaa tärkeät tapahtumat ja muistot. Kolmen megapikselin kameralla varustetussa laitteessa on erillinen laukaisin kameran nopeaa ja vakaata aktivointia varten. Vaakatasossa otetut kuvat pääsevät oikeuksiinsa laitteen laajalla teräväpiirtonäytöllä ja lähikuvia varten on oma kuvauspainikkeensa. Nokia N80 -laitteella voidaan myös tallentaa CIF-muotoista videokuvaa, jonka laadun takaa laitteen sisäänrakennettu kuvanvakain. Laitteen omaa 40 megatavun suuruista muistia voidaan täydentää jopa kahden gigatavun suuruisella, laitetta sammuttamatta vaihdettavalla miniSD-muistikortilla, jolle mahtuu parhaimmillaan 1000 korkealaatuista kuvaa.
 
Lempimusiikki kulkee mukana
Nokia N80 -multimedialaiteessa on digitaalinen musiikkisoitin ja se toistaa yleisimpiä digitaalisia musiikkitiedostomuotoja. Laitteessa on lisäksi FM-stereoradio ja tuki Visual Radio**** -sovellukselle, jonka kautta joka radionkuuntelija saa lisätietoa esimerkiksi soitettavista kappaleista ja artisteista. Integroidun UpnP-teknologian ansiosta musiikkitiedostojen siirto Nokia N80 -laitteen ja yhteensopivan tietokoneen välillä onnistuu entistä helpommin myös ilman kaapeleita. Musiikin siirto tietokoneelta onnistuu myös USB 2.0 -liitännän kautta, jolloin musiikkitiedostot voidaan yksinkertaisesti vetää kuvakkeelta toiselle. Erinomaisten musiikkiominaisuuksiensa ansiosta Nokia N80 -laite kantaa Nokian XpressMusic -merkkiä, jonka tarkoituksena on auttaa kuluttajia löytämään Nokian laajasta tuotevalikoimasta musiikinkuunteluun optimoidut mallit.
 
S60 3rd Edition- ja Symbian OS -pohjaisen Nokia N80 -multimedialaitteen arvioidaan tulevan markkinoille vuoden 2006 ensimmäisellä neljänneksellä noin 500 euron arvioituun verottomaan myyntihintaan.
 
*UPnP-teknologia on yhteensopivien kodin elektroniikkalaitteiden väliseen digitaaliseen tiedonsiirtoon kehitetty standardi, joka mahdollistaa verkossa olevien laitteiden, kuten tietokoneiden, tulostinten, Internet-yhdyskäytävälaitteiden ja kodinelektroniikan automaattisen tunnistuksen ja kauko-ohjauksen. UPnP-teknologia ei ole sidottu mihinkään yksittäiseen käyttöjärjestelmään, ohjelmointikieleen tai laitteeseen (teknologiaa voidaan siis käyttää missä tahansa IP-verkossa, esim. WLAN, Ethernet-kaapeli jne.).
 
**Nykyiset tv- ja stereolaitteistot voidaan liittää digitaaliseen kotiverkkoon mediatoistinlaitteiden avulla.
 
***Arvio joulukuulta 2004 (IDC, Worldwide Hotspot 2004-2008 Forecast and Analysis, document number 32697).
 
**** Varmista palvelun saatavuus ja hinta operaattorilta tai palveluntarjoajalta.
 
 
Nokia Nseries
Nokia Nseries -tuotesarjaan kuuluu edistyksellisiä multimedialaitteita, jotka tarjoavat käyttäjilleen ennennäkemättömiä ja -kokemattomia multimediaelämyksiä. Nokia Nseries -tuotteissa yhdistyvät uusin teknologia, tyylikäs muotoilu ja helppokäyttöisyys, ja niiden käyttäjät voivat nauttia viihteestä, viestiä tietoa ja ottaa ja jakaa kuvia ja videoita yhden ainoan laitteen kautta, missä ja milloin vain.
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kehittymistä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia. Nokia tarjoaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita sekä operaattoreille että yrityksille.
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Nokia, Multimedia
Viestintäosasto
Puh. 07180 38194
 
Nokia
Viestintäosasto
Puh. 07180 34900
Sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.nokia.fi
www.nokia.com
 
Lisätietoja Nokia Mobility Conference 2005 -tapahtumasta löydät Nokian englanninkielisiltä verkkosivuilta osoitteesta: www.nokia.com/nmc http://www.nokia.com/nmc
Lehdistökäyttöön  tarkoitettuja tuotekuvia on saatavilla osoitteessa:  www.nokia.com/press - > Press Photos
Lehdistökäyttöön tarkoitettuja tapahtumakuvia on saatavilla osoitteeessa: www.nokia.com/press - > Press Photos
Nokian uusia tuotteita ja ratkaisuja esittelevää videomateriaalia on saatavilla osoitteessa: www.nokia.com/press/broadcastroom