Avaa maailmasi mobiilille multimedialle Nokia N71 -laitteella


Nokia Nseries -tuotesarjan uutuus tarjoaa välitöntä viihdettä ja vaivattoman tavan selata Internetiä
 
Nokia esitteli tänään uuden Nokia Nseries -multimediatuotesarjaan kuuluvan Nokia N71 -laitteen. Mobiilia elämäntyyliä edistävä uutuuslaite tuo  multimediaelämykset käyttäjän ulottuville helposti ja luotettavasti. Nokia Nseries -tuotesarjan runsaiden multimediaominaisuuksien lisäksi tyylikäs ja taitettava Nokia N71 tarjoaa monipuolista viihdettä ja mahdollisuuden entistäkin vaivattomampaan web-sivujen selaamiseen. Käyttökokemusta parantaa entisestään teräväpiirtoinen 2,4 tuuman QVGA-näyttö.
 
"Nokia N71 on oivallinen apuväline mobiiliin elämään", toteaa johtaja Juha Putkiranta, Multimedia, Nokia. "Se tarjoaa välitöntä viihdettä ja mahdollisuuden jakaa tärkeät kokemukset kuvien, videoiden ja musiikin muodossa. Taitettavan Nokia N71 -laitteen esteettinen muotoilu viestii älystä ja tyylistä. Puoleensavetävä ja käteen hyvin istuva uusi 3G-laite osoittaa jälleen kerran, mitä alan todellisilta suunnannäyttäjiltä vaaditaan."
 
Nokia N71 -medialaitteen suuri korkearesoluutionäyttö (320 x 240 pikseliä, 262 144 väriä) sopii ihanteellisesti Internetin selaamiseen. Nokia N71 tukee Nokian uutta Internet-selainta, jonka Mini Map -toiminto osoittaa käyttäjälle hänen sijaintinsa verkkosivuilla näyttämällä kokonaisuudesta miniatyyrikuvan laitteen näytöllä. Koko sivun kattava näkymä tekee sivun eri osien välillä navigoimisesta helpompaa. Uusi selain mahdollistaa myös RSS-syötteet, joiden avulla käyttäjä saa lempisivustojensa uutispäivitykset automaattisesti.
 
Nokia N71 on taskukokoinen viihdekeskus, joka tarjoaa käyttäjänsä iloksi digitaalista musiikkia, videokuvaa ja FM-stereoradion. Erinomaisten musiikkiominaisuuksiensa ansiosta laite kantaa Nokia  XpressMusic-merkkiä, joka auttaa kuluttajia löytämään Nokian laajasta tuotevalikoimasta musiikinkuunteluun optimoidut mallit. 5-kaistaisella taajuuskorjaimella varustettuun laitteeseen voidaan liittää jopa kahden gigatavun suuruinen miniSD-muistikortti, jolle mahtuu parhaimmillaan jopa 1500 kappaletta. Musiikin siirtäminen tietokoneelta Nokia N71 -laitteeseen onnistuu helposti USB 2.0 -liitännän avulla vetämällä halutut tiedostot hakemistosta toiseen. Laite tukee myös Visual Radio* -sovellusta, joka elävöittää radio-ohjelmia antamalla kuuntelijalle lisätietoa esimerkiksi soitettavista  kappaleista ja artisteista.
 
Nokia N71 on erinomainen apuväline kiireisen työn ja vauhdikkaan sosiaalisen elämän hallintaan. Uusin 3G-teknologia mahdollistaa nopean tiedonsiirron, mikä tekee sähköpostin ja liitetiedostojen lähettämisestä, Internetin selaamisesta ja kuvien lataamisesta ja jakamisesta ystävien kanssa entistäkin vaivattomampaa. Henkilökohtaisten tietojen, kalenterin ja muistiinpanojen synkronointi yhteensopivalle tietokoneelle onnistuu joko langattoman Bluetooth-yhteyden, infrapunan tai USB-liitännän kautta. Viestit käyttäjän ja tämän kollegojen ja ystävien välillä kulkevat niin sähköposti-, pikaviesti-, MMS-viesti- kuin tekstiviestimuodossa. Nokia N71 -medialaitteen käyttäjät voivat hyödyntää myös mobiiliostoksiin tarkoitettua Catalogs Client -sovellusta etsiessään ja ostaessaan laitteeseen uusia sovelluksia ja palveluita operaattoreilta ja kolmannen osapuolen kehittäjiltä.
 
Spontaanit tapahtumat ja tärkeät hetket tallentuvat Nokia N71 -laitteen kahden megapikselin kameralla. Onnistuneimpien otosten jakaminen ystävien kanssa käy Nokia XpressShare -ratkaisun ansiosta helposti ja nopeasti muutamalla napin painalluksella. Juuri otetut tai laitteeseen aiemmin tallennetut kuvat sekä video- ja äänileikkeet voidaan välittää eteenpäin sähköpostilla, MMS-viesteinä tai langatonta Bluetooth-teknologiaa hyödyntämällä. Nokia N71 -laitteen suuri korkearesoluutioinen värinäyttö tekee sekä kuvien että videoiden katselusta entistäkin miellyttävämpää ja soveltuu erinomaisesti esimerkiksi videokuvan jakamiseen* (Video Sharing) eli suoran videokuvan tai laitteeseen tallennettujen videoleikkeiden välittämiseen ja katseluun 3G-puheluiden aikana.
 
Nokia N71 -medialaitteen musiikkiominaisuuksia voidaan täydentää hyödyntämällä myyntipakkaukseen sisältyvää Nokia Audio Adapter -sovitinkappaletta, joka mahdollistaa laitteen musiikkisoittimen tai FM-radion kuuntelemisen tavallisilla stereokuulokkeilla. Erikseen myytävän Nokia Audio Cable -liitännän avulla Nokia N71 -laitteen musiikkia voidaan kuunnella myös yhteensopivien kotistereoiden kautta.
 
S60 3rd Edition -ohjelmistoalustaan ja Symbian-käyttöjärjestelmään perustuvan Nokia N71 -multimedialaitteen arvioidaan tulevan markkinoille vuoden 2006 ensimmäisellä neljänneksellä noin 400 euron arvioituun verottomaan myyntihintaan.
 
*Varmista palvelun saatavuus ja hinta operaattorilta tai palveluntarjoajalta.
 
Nokia Nseries
Nokia Nseries -tuotesarjaan kuuluu edistyksellisiä multimedialaitteita, jotka tarjoavat käyttäjilleen ennennäkemättömiä ja -kokemattomia multimediaelämyksiä. Nokia Nseries -tuotteissa yhdistyvät uusin teknologia, tyylikäs muotoilu ja helppokäyttöisyys, ja niiden käyttäjät voivat nauttia viihteestä, viestiä tietoa ja ottaa ja jakaa kuvia ja videoita yhden ainoan laitteen kautta, missä ja milloin vain.
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kehittymistä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia. Nokia tarjoaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita sekä operaattoreille että yrityksille.
 
 
Lisätietoja lehdistölle:
Nokia, Multimedia
Viestintäosasto
Puh. 07180 38194
 
Nokia
Viestintäosasto
Puh. 07180 34900
Sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.nokia.fi
www.nokia.com
 
Lisätietoja Nokia Mobility Conference 2005 -tapahtumasta löydät Nokian englanninkielisiltä verkkosivuilta osoitteesta: www.nokia.com/nmc http://www.nokia.com/nmc
Lehdistökäyttöön  tarkoitettuja tuotekuvia on saatavilla osoitteessa:  www.nokia.com/press - > Press Photos
Lehdistökäyttöön tarkoitettuja tapahtumakuvia on saatavilla osoitteeessa: www.nokia.com/press - > Press Photos
Nokian uusia tuotteita ja ratkaisuja esittelevää videomateriaalia on saatavilla osoitteessa: www.nokia.com/press/broadcastroom