Nokia Mobility Conference 2005: laiteuutuudet tukevat mobiilitelevision ja digitaalisen kodin kehitystä


Nokialta  kolme uutta Nokia Nseries -tuotesarjan multimedialaitetta; Nokian uudet tuotteet ja ratkaisut yrityksille, sovelluskehittäjille sekä matkapuhelinverkkoihin vauhdittavat sisältö-, kulutuselektroniikka- ja tietoliikennealan yhdentymistä
 
Nokia julkisti tänään Nokia Mobility Conference -tapahtumassa kolme uutta Nokia Nseries -sarjan multimedialaitetta, jotka ovat Nokia N92 - maailman ensimmäinen matkaviestin, jossa on sisäänrakennettu DVB-H-vastaanotin - Nokia N71 ja Nokia N80. Näiden kolmen uuden multimedialaitteen avulla kuluttajat voivat langattomasti seurata mobiilitelevisiota, toistaa musiikkia, jakaa valokuvia ja lähettää sähköpostia liitetiedostoineen mm. 3G-, WLAN- ja Universal Plug and Play (UPnP*) -teknologioiden välityksellä.
 
Viime kuussa Nokia julkisti erityisesti yrityskäyttöön suunnitellun Nokia Eseries -tuotesarjan älypuhelimia.
Nokia Nseries -tuotesarja, jonka tuotteet julkistettiin huhtikuussa tänä vuonna, ja Nokia Eseries -tuotesarja yhdessä heijastavat Nokian konvergenssistrategiaa. Tuoteperheet nivovat yhteen niin tietotekniikan, yritysmaailman sovellukset, radio- ja televisiolähetystoiminnan, musiikin kuin valokuvauksenkin. Nokia Mobility Conference -tapahtumassa pääjohtaja Jorma Ollila kuvasi Nokian tuoteuutuuksien merkitystä seuraavasti:
 
"Nokia arvioi, että vuonna 2006 digitaalista konvergenssia hyödyntävien laitteiden myynti kaksinkertaistuu ja on 100 miljoonaa kappaletta. Sovelluskehittäjät, media-alan yritykset sekä yritysmaailma ovat siirtämässä panostuksiaan Nokian S60-älypuhelinalustaan. Sen avulla ne voivat varmistaa tietojen hallinnan ja tietoturvan, kun yrityksien omia sovelluksia käytetään etäyhteydessä."
 
"Sisältö-, kulutuselektroniikka- ja tietoliikennealan yhdentyminen avaa uusia mahdollisuuksia asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Nokia on sitoutunut kehittämään työkaluja, ratkaisuja ja tuotteita, joiden avulla digitaalisen teollisuuden mahdollisuudet voidaan hyödyntää."
 
Nokia N92: kuvan laatu mobiilitelevision aatelia
Nokia N92 -multimedialaite on maailman ensimmäinen matkaviestin, jossa on sisäänrakennettu DVB-H-vastaanotin. Se mahdollistaa televisio-ohjelmien katsomisen ja nauhoittamisen missä ja milloin vain. Avoimiin standardeihin perustuva DVB-H on johtava mobiili-TV-lähetysten teknologia kustannustehokkuutensa ansiosta: korkeatasoiset lähetykset voidaan välittää laajalle yleisölle alhaisin kustannuksin.
Nokia N92 -laitteella on helppoa katsoa ja hakea televisio-ohjelmia, laatia omia kanavalistoja, tilata kanavapaketteja, asettaa ohjelmamuistutuksia sekä kytkeytyä interaktiivisiin TV-palveluihin. Laitteen muotoilun ansiosta sen käyttö on ergonomista, ja katselukokemusta parantavat heijastuksenestolla varustettu 2,8 tuuman ja 16 miljoonan värin QVGA-näyttö sekä medianäppäimet.
 
Nokia N71: monipuolinen viihdekokonaisuus yhdessä laitteessa
Nokia XpressMusic -tuoteperheen uusin jäsen on Nokia N71 -multimedialaite. Tässä taskukokoisessa viihdekeskuksessa on FM-stereoradio sekä digitaalisten musiikki- ja videotallenteiden tuki. Nokia N71 -laitteessa on myös Nokian uusi Internet-selain, jonka Mini Map -toiminto osoittaa käyttäjälle hänen sijaintinsa verkkosivuilla näyttämällä kokonaisuudesta miniatyyrikuvan laitteen näytöllä.
 
Nokia N80: ole kuin kotonasi
3G- ja WLAN-verkkoja tukeva Nokia N80 -laite on maailman ensimmäinen matkaviestin, joka hyödyntää UPnP-teknologiaa. Tämän ansiosta laitetta voi käyttää kaukosäätimen tavoin ohjaamaan langattomasti sisältöjä toistensa kanssa yhteensopivien kotiverkon medialaitteiden kuten tietokoneiden, äänentoistolaitteiden ja televisioiden välillä. Nokia N80 -laitteeseen tai yhteensopivaan tietokoneeseen tallennettuja kuva- ja videotiedostoja voi esimerkiksi katsoa televisiosta, ja vastaavasti Nokia N80 -laitteeseen tallennettua musiikkia kuunnella kodin äänentoistolaitteiden välityksellä. Nokia N80 -laitteesta voi myös tulostaa langattomasti UPnP-teknologiaa tukevaan tulostimeen. Lisäksi Nokia N80 -multimedialaite tukee yleisimmin käytössä olevia sähköpostiratkaisuja ja toimistosovelluksia.
 
Internet-selain taskussasi
Nokia julkisti myös uuden, avoimeen lähdekoodiin perustuvan Internet-selaimen S60-ohjelmistoalustalle. S60-älypuhelimissa käytettävä selain mahdollistaa sekä kokonaisten Internet-sivujen että mobiilikäyttöön tarkoitetun Internet-sisällön katselemisen. S60-lisensoijat saavat selaimen osana Series 60 3rd Edition -versiota. Avoimen lähdekoodin ansiosta sovelluskehittäjät voivat laajentaa selaimen perustoimintoja sekä rakentaa siihen myös uusia ominaisuuksia.
 
Lisäksi Nokia julkisti uuden Internet-portaalin (opensource.nokia.com) edistääkseen avoimeen lähdekoodiin perustuvaa ohjelmistokehitystä. Uusi portaali palvelee tehokkaasti Forum Nokia -kehittäjäyhteisöä, nivoo yhteen Nokian avointa lähdekoodia tukevat toiminnot ja tarjoaa lähdekoodin kehittäjille mahdollisuuden osallistua yrityksen hankkeisiin.
 
Yritysmaailma mobilisoituu
Nokia Mobility Conferencessa esiteltiin ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle myös Nokia Eseries -tuoteperheen älypuhelimet, jotka on suunniteltu erityisesti yrityskäyttöön. Muotoilultaan toisistaan poikkeavat Nokia E60- , Nokia E61- ja Nokia E70 -laitteet on rakennettu alustalle, joka vastaa yritysmaailman tietoturva- ja laitehallittavuusvaatimuksiin. Nokia Eseries on tarkoitettu erityisesti sellaisille yrityksille ja julkisille laitoksille, jotka haluavat parantaa toimintatehokkuuttaan pitäen kuitenkin samalla laitteiden ja niiden tuen kustannukset hallinnassa.
 
Nokia Eseries -sarjan laitteet tukevat kaikkia GSM-taajuuksia sekä 3G- ja WLAN-verkkoja, useita yrityssähköpostiratkaisuja ja kehittyneitä äänitoimintoja (kuten IP PBX -yhteys WLAN-verkon yli), ja niissä on ensiluokkaiset tietoturva- ja hallittavuusominaisuudet. Laitteet tukevat useita sähköpostiratkaisuja, kuten BlackBerry Connect, GoodLink, Nokia Business Center, Seven Mobile Mail, Seven Always-on mail ja Visto Mobile. Yhdessä Nokia Business Center -ohjelmistoratkaisun kanssa Nokia Eseries -laitteet tarjoavat vankan ja kustannustehokkaan ratkaisun yritysmaailman mobiilin sähköpostin laajempaan käyttöönottoon markkinoilla.
 
Nokia Flexi WCDMA -tukiasema: uusi tapa rakentaa 3G-verkkoja
Nokia esitteli myös pienen, moduuleista koostuvan korkean kapasiteetin Nokia Flexi WCDMA -tukiaseman, joka perustuu täysin uuteen järjestelmäalustaan. Nokia Flexi WCDMA -tukiasema on innovaatio, jonka avulla operaattorit voivat hyödyntää tukiasemiaan entistä tehokkaammin ja säästää jopa 70 prosenttia sijoituspaikan kustannuksista. Uusi tukiasema tukee WCDMA- ja High Speed Packet Access (HSPA) -teknologioita, ja sen moduuleista koostuva rakenne on Open Base Station Architecture Initiative (OBSAI) -yhteenliittymän kanssa yhteensopiva, sallien myöhemmin myös muiden teknologioiden, esimerkiksi WiMAXin, käyttöönoton operaattoreiden verkoissa.
 
*UPnP-teknologia on yhteensopivien kodin elektroniikkalaitteiden väliseen digitaaliseen tiedonsiirtoon kehitetty standardi, joka mahdollistaa verkossa olevien laitteiden kuten tietokoneiden, tulostinten, Internet-yhdyskäytävälaitteiden ja kodinelektroniikan automaattisen tunnistuksen ja kauko-ohjauksen. UPnP-teknologia ei ole sidottu mihinkään yksittäiseen käyttöjärjestelmään, ohjelmointikieleen tai laitteeseen (teknologiaa voidaan siis käyttää missä tahansa IP-verkossa, esim. WLAN, Ethernet-kaapeli jne.).
 
Nokia Mobility Conference
Kymmenettä kertaa järjestettävä Nokia Mobility Conference -tapahtuma on yksi tärkeimmistä operaattoreiden, sovelluskehittäjien, IT-alan toimittajien, sisällönomistajien, palveluntarjoajien, jälleenmyyjien sekä muiden mobiiliteollisuuden edustajien kohtaamispaikoista. Tapahtumassa teollisuudenalan liiketoiminnan mahdollisuudet konkretisoituvat muun muassa puheenvuoroissa, joita käyttävät Nokian ja teollisuudenalan muiden merkittävien yritysten edustajat.
 
Löydät kaikki Nokia Mobility Conference 2005 -tapahtuman yhteydessä julkaistut lehdistötiedotteet kokonaisuudessaan Nokian englanninkielisiltä verkkosivuilta osoitteesta: www.nokia.com/press. Osa tiedotteista on julkaistu myös suomen kielellä osoitteessa: www.nokia.fi - > Lehdistö
 
Nokia Nseries
Nokia Nseries -tuotesarjaan kuuluu edistyksellisiä multimedialaitteita, jotka tarjoavat kuluttajille ennennäkemättömiä ja -kokemattomia multimediaelämyksiä. Nokia Nseries -tuotteissa yhdistyvät uusin teknologia, tyylikäs muotoilu ja helppokäyttöisyys, ja niiden käyttäjät voivat nauttia viihteestä, viestiä tietoa ja ottaa ja jakaa kuvia ja videoita yhden ainoan laitteen kautta, missä ja milloin vain.
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kehittymistä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia. Nokia tarjoaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita sekä operaattoreille että yrityksille. 
 
Lisätietoja lehdistölle:
Nokia
Viestintä
Puh.  07180 34900
Sähköposti: press.office@nokia.com
www.nokia.com
www.nokia.fi
 
Lehdistökäyttöön  tarkoitettuja tuotekuvia on saatavilla osoitteessa:  www.nokia.com/press - > Press Photos
Lehdistökäyttöön tarkoitettuja tapahtumakuvia on saatavilla osoitteessa: www.nokia.com/press - > Press Photos
Nokian uusia tuotteita ja ratkaisuja esittelevää videomateriaalia on saatavilla osoitteessa: www.nokia.com/press/broadcastroom