Levensverzekeringen TAK 21 - Mooie resultaten in 2005


2005: liefst 4,50%(*) voor nieuwe stortingen in het Free Invest Plan en in het gedeelte "kapitaalsopbouw" van het Target Invest Plan en van het Planning for Pension!
2005 was een mooi jaar voor Free Invest Plan , Target Invest Plan en Planning for Pension. In een klimaat van historisch lage rentevoeten belonen Fortis Bank en  FB Verzekeringen nieuwe stortingen met een rendement van liefst 4,50%(*).
Dit mooie resultaat is overigens geen toevalstreffer. Het Free Invest Plan is immers al jaren een van onze sterkhouders in het gamma "veilige beleggingen". Het Target Invest Plan en Planning for Pension werden pas in 2005 gelanceerd.
Het aantrekkelijke van deze verzekeringsformules zit hierin dat de belegger bovenop een gegarandeerd rendement (een eis van veel beleggers in onzekere tijden) nog uitzicht krijgt op een jaarlijkse variabele winstdeling. Bovendien wordt geen roerende voorheffing geheven, indien de belegger het contract meer dan 8 jaar aanhoudt.
 
Het Free Invest Plan Profit Plus bracht 6,10% (*) op in 2005.
In de loop van 2005 lanceerden Fortis Bank en FB Verzekeringen het Free Invest Plan Profit Plus: een individuele levensverzekering onder vorm van een belegging op middellange termijn (buiten fiscaliteit) die de nettobelegging integraal beschermt en streeft naar een potentieel hoger rendement  via winstdelingen. Vermits de garantie enkel betrekking heeft op de nettopremie laat dit een grotere bewegingsruimte om een behoorlijk rendement te behalen.
Met een rendement van 6,10% laat het Free Invest Plan Profit Plus de meeste gelijkaardige producten van de markt achter zich.
 
(*) Rendementen op de netto stortingen in het Free Invest plan en het gedeelte "Kapitaalsopbouw" van het Target Invest Plan en het Planning for Pension. Instapkosten : maximum 4,5 %, afhankelijk van het gestorte bedrag. Geen uitstapkosten op de eindvervaldag. Geen beheersvergoeding. Deze rendementen zijn niet gewaarborgd voor de toekomst en zijn onder voorbehoud van goedkeuring door de Algemene vergadering van de aandeelhouders op 27 april 2006. Free Invest Plan en Free Invest Plan Profit Plus zijn levensverzekeringsproducten van FB Verzekeringen nv, Wolvengracht 48, 1000 Brussel, erkend onder codenr. 0394 om de tak "Leven" te beoefenen (K.B. 04.07.1979 - B.S. 14.07.1979), RPR Brussel, BTW BE0248.196.274. Vanaf 2006 wordt de verzekeringstaks op de stortingen toegepast.
 
Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners.
Met een marktkapitalisatie van EUR 37,34 miljard (31/01/2006), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 44 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 56.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com
 
 

Attachments

PDF Versie persbericht