FLSmidth opnår kontrakt på verdens største cementfabrik


Holcim (US) Inc., som er et datterselskab af det schweiziske Holcim Ltd. - en af de førende globale cementproducenter - har i seks år arbejdet på de nødvendige forundersøgelser og godkendelser fra de statslige og føderale myndigheder. Fabrikken, som opføres med det mest moderne udstyr og teknologi, vil være et af USA's og verdens mest miljøvenlige anlæg.
 
FLSmidth er i henhold til kontrakten ansvarlig for den samlede leverance af alle hovedmaskiner og hjælpeudstyr samt anlægsdesign, projektledelse og indkøring. Kernen i projektet er ovnlinien med en roterovn på 6,6 m i diameter og 93 m i længden samt en helt ny type klinkerkøler, den såkaldte Multi-Movable Cross-Bar cooler, der konstrueres til at kunne behandle 12.000 tons klinker pr. døgn. ILC femtrins-forvarmeren med en lav-NOx og lav-CO kalcinator opfylder de strenge krav til emission og effektivitet. Med leverancen af fire OK 36-4 vertikalmøller til cementformaling fastslåes denne FLSmidth-maskines position som branche-standarden. En række af FLSmidths selskaber og divisioner er involveret i projektet, herunder Pfister, MVT, FLSmidth Airtech, FLSmidth Automation og FFE Minerals. Kontrakten omfatter selve processen, teknologien og udstyret, men er eksklusive anlægs- og byggearbejder.
 
FLSmidth er stærkt repræsenteret i USA og var således i stand til at skille sig ud fra eventuelle konkurrenter og etablere et tæt samarbejde med Holcim gennem alle drøftelserne af projektet. Projektet skal afvikles af FLSmidths amerikanske projektcenter i Bethlehem, Pennsylvania med   ca. 600 medarbejdere i tæt samarbejde med den globale organisation herunder projektcentrene i Danmark og Indien.
 
"Vi er beæret over at have modtaget denne ordre og betragter den som en tillidserklæring til vore bestræbelser på løbende at styrke positionen som den foretrukne samarbejdspartner inden for udstyr og service til cementindustrien. Vi værdsætter i høj grad opgaven med at udføre et så betydningsfuldt projekt og vil gøre vores yderste for at leve op til Holcims forventninger", udtaler koncerndirektør Christian Jepsen, FLSmidth Inc.
 
"Ordren er ydermere en bekræftelse på såvel ledende globale cementproducenters tillid til FLSmidth's banebrydende teknologi som den fortsatte vækst, vi forventer på det nordamerikanske marked", udtaler adm. koncerndirektør Jørgen Huno Rasmussen.
 
Ordren vil bidrage positivt til FLSmidths indtjening, indtil fabrikken afleveres i 2009.
 
                                    ---------------------
 
Henvendelse om denne meddelelse kan rettes til adm. Koncerndirektør Jørgen Huno Rasmussen, FLSmidth & Co. A/S på tlf. +45 36 18 10 00 eller koncerndirektør Christian Jepsen på tlf. +1 610 264 6989.
 
 
Med venlig hilsen
 
Torben Seemann Hansen
Koncerninformation