SEB förvärvar rysk bank


SEB har tecknat ett avtal att förvärva den ryska banken PetroEnergoBank med verksamhet i St. Petersburg. Förvärvet kompletterar SEB:s övriga verksamhet i Ryssland som för närvarande innefattar ett representationskontor i Moskva och ett leasingbolag i St. Petersburg,  SEB Russian Leasing.
 
-För SEB innebär förvärvet ett snabbare sätt att etablera bankverksamhet i Ryssland. Nu kan vi erbjuda våra kunder bankservice även i Ryssland, säger Mats Kjaer, vice VD i SEB och chef för Eastern European Banking.
 
PetroEnergoBank etablerades 1995. Den 30 september 2005 uppgick banken totala tillgångar till 1 718 miljoner rubler (468 miljoner kronor), eget kapital uppgick till totalt 249 miljoner rubler (68 miljoner kronor).
 
Förvärvet förutsätter godkännande från den ryska centralbanken. 
 
 
 
Sedan starten år 1856 har generationer av kunder och medarbetare skapat vad SEB är idag. I år firar koncernen 150 år av framåtblickande.
 
SEB är en nordeuropeisk finansiell koncern för 400 000 företag, institutioner och 5 miljoner privatkunder. SEB har lokal närvaro i Norden, Baltikum, Polen, Tyskland och Ukraina. Omkring hälften av SEB:s kunder använder koncernens Internettjänster för sina bankaffärer. Den 31 december 2005 uppgick koncernens balansomslutning till 1 890 miljarder kronor och förvaltat kapital till 1 118 miljarder kronor. Koncernen finns representerad i ett 20-tal länder jorden runt och har cirka 20 000 anställda. Läs mer om SEB på www.sebgroup.com.
 

Attachments

Pressmeddelande (PDF)