Jaakko Pöyry Groupille 2,6 miljoonan euron rakennusvalvontasopimus luotijunaratahankkeessa Kiinassa


Jaakko Pöyry Group on solminut Zhengzhou-Xi'an Passenger Dedicated Line Company Ltd:n kanssa sopimuksen rakennusvalvontapalveluista Zhengzhou-Xi'anin luotijunaratahankkeessa. Jaakko Pöyry Groupin osuus sopimuksesta on 2,6 miljoonaa euroa. Palvelut toimitetaan vuoden 2009 loppuun mennessä.
 
Työ tehdään yhdessä paikallisten konsulttien kanssa, mukaan lukien Kiinan rautateiden tiedeakatemia. Liikennöinnin tällä maan ensimmäisellä luotijunaradalla on määrä alkaa vuonna 2010. Radan pituus on 450 km, mitoitusnopeus 350 km/h ja sen toteutuksessa noudatetaan korkeimpia kiinalaisia standardeja.
 
Maan hallitus on hyväksynyt kunnianhimoisen tavoitteen laajentaa Kiinan rautatieverkko 72 000 km:stä 100 000 km:iin vuoteen 2020 mennessä. Rautatieministeriö arvioi laajennuksen kustannuksiksi 240 miljardia US dollaria. Vuoteen 2020 mennessä valmistuvia luotijunaratahankkeita on suunnitteilla yhteensä 12 000 km. Jaakko Pöyry Group kuuluu niihin kansainvälisiin konsulttiyhtiöihin jotka on valittu toimimaan rautatieinfrastruktuurihankkeissa Kiinan markkinoilla. Konsernin Infrastruktuuri & ympäristö -liiketoimintaryhmällä on pitkä kokemus konsultoinnista, suunnittelusta ja projektinjohdosta luotijunahankkeissa Euroopassa ja Aasiassa.
 
Jaakko Pöyry Groupin Infrastruktuuri & ympäristö -liiketoimintaryhmä käyttää liikenimeä Jaakko Pöyry Infra. Sen liikevaihto v. 2005 oli 165 miljoonaa euroa. Liiketoimintaryhmällä on toimistoja 26 maassa ja sen palveluksessa on 2000 asiantuntijaa maailmanlaajuisesti.
 
JAAKKO PÖYRY GROUP OYJ
 
Satu Perälampi
sijoittajasuhdepäällikkö