Stora Enso og Orion indfører sikkerhed i medicinalemballage


Stora Enso Packaging Boards
Consumer Boards
FIN-55800 Imatra, Finland
Tel. +358 2046 121
Fax +358 2046 24716
 
PRESSEMEDDELELSE
28 januar, 2006
 
Stora Enso og Orion indfører sikkerhed i medicinalemballage
 
Stora Enso og Orion introducerer en serie medicinalemballage udstyret med RFID mærkning (Radio Frequency Identification) til apoteker. Stora Enso's PackAgent software anvendes for at bekræfte ægtheden gennem forsyningskæden. Orion Pharma`s medicinalprodukter, som distribueres af grossisten Oriola sælges i udvalgte apoteker i Finland and Estland.
 
"Vi anvender identifikation på artikel niveau og etiketten læses på hvert trin i forsyningskæden. Vores PackAgent software verificerer artiklens ID og anvender den til at bekræfte ægtheden af produktet " udtaler Kirsi Viskari, Manager of Intelligent Solutions i Stora Enso.
 
Medicinalfirmaet Orion Pharma deltager i dette forsøg i forventning om fremtidige krav. Hvis sporbarheden bliver obligatorisk i f.eks. USA, kræves det at Orion Pharma må anvende en RFID etiket i alle deres emballager, som sælges på dette marked. For øjeblikket er sporbarheden baseret på partinumre.
 
Forsøget dækker hele forsyningskæden
 
"Dette pilot projekt har en enestående rækkevidde, da det dækker hele forsyningskæden fra fremstillingen af produktet og emballeringen til grossisten og forbrugerdistribueringen. Konstant sporing og identifikation af produkterne øger sikkerheden, pålideligheden og effektiviteten i forsyningskæden," udtaler Kirsi Viskari. Prøvekørslen udføres med Orion Pharma's antikoagulin Marevan. Emballagen er fremstillet af Jaakkoo-Taara, og for distributionen til apotekerne, står grossisten Oriola og dets datterselskab i Estland.
 
"Testen giver Orion Pharma en mulighed for at få erfaring med RFID teknologien i et kommercielt miljø. Vi søger veje, som kan hjælpe med at effektivisere vor logistik og leverandørsamarbejde, og det sætter os i en bedre position til at møde fremtidige udfordringer med hensyn til sporbarhed af produkter. For os er muligheden for at integrere løsningen i vort eget management system en vigtig fordel." siger Markku Huhta-Koivisto fra Orion Pharma.
 
Stora Enso udvikler intelligent emballage
 
Stora Enso's PackAgent løsning er baseret på Trackway software som er udviklet af Stockway, en finsk specialist i software. Stora Enso arbejder med BearingPoint, Inc. med hensyn til løsningens salg, levering og system integration. PackAgent er en del af Stora Enso's tilbud hvad angår intelligente emballageløsninger. PackAgent`s software er kompatibel med andre identifikationsteknologier i tillæg til RFID og giver desuden mulighed for identifikation af produkterne via Internet.
 
Stora Enso
 
Stora Enso er en integreret papir-, karton- og skovindustrikoncern med et samlet salg på EUR 13,2 milliarder (2005). Koncernen har omkring 46.000 ansatte i over 40 lande og en årlig produktionskapacitet på ca. 16,9 millioner ton papir og karton samt 7,7 millioner m3 træprodukter. Stora Ensos aktier er noteret på børserne i Helsingfors, Stockholm og New York.
 
Orion Group
 
Orion Pharma og Oriola er en del af Orion Group. Orion Pharma er et europæisk medicinalfirma med speciel fokus på udvikling af innovative behandlinger til det globale marked. Orion Pharma har allerede introduceret 7 navnebeskyttede medicinalprodukter til det globale marked. Orion anvender 14 to 16 % af nettoomsætningen på udvikling hvert år. Oriola fokucerer på grossistsalg og distribution af medicinalprodukter samt markedsføring og distribution af helseprodukter I Finland og de Baltiske lande, hvor det er en af markedets førende firmaer. Orion Grouppen`s 2005 financielle resultat: Omsætning EUR 1 901.8 million, operating profit EUR 180.0 million, indtjening per aktie EUR 0.95.
 
Yderligere information
Stora Enso Consumer Boards
Kirsi Viskari, Manager, Intelligent Solutions Tel. +358 20 46 121 Email kirsi.viskari@storaenso.com www.storaenso.com www.storaenso.com/productnews
 
Orion Pharma
Markku Huhta-Koivisto, Vice President, Supply Chain Tel. +358 10 4291 Email markku.huhta-koivisto@orionpharma.com
 
Link til tekst i PDF format:

Attachments

pdf