Agfa haalt belangrijk RIS/PACS/Speech-contract binnen bij op één na grootste ziekenhuisgroep in Nederland


Mortsel / België, 1 maart 2006
 
De Isala-ziekenhuisgroep in Zwolle, Nederland, heeft Agfa HealthCare uitgekozen als partner voor de installatie van een uitgebreide RIS/PACS/Speech-oplossing die de stromen aan medische patiëntinformatie tussen de beide vestigingen van de groep moet integreren. De beslissing is het resultaat van een strikte aanbestedingsprocedure volgens het model van de Europese Unie (EU) voor openbare aanbestedingen.
 
 
"Als de op een na grootste ziekenhuisgroep in Nederland zijn onze behoeften aanzienlijk", verduidelijkte Wim Huurnink, een van de Project Managers voor de Isala Klinieken. "We konden rekenen op Agfa HealthCare's ontwerp op maat, waarbij de verschillende functies binnen het ziekenhuis een uniek toegangspunt kregen tot de RIS/PACS-oplossing. Agfa HealthCare's IMPAX web-oplossing zal in alle afdelingen beschikbaar zijn, met werkstations op maat van de verschillende behoeften van elk departement. Op Radiologie hebben we vijftien IMPAX-stations staan voor diagnostisch visualiseren, met variabele Volume 3D softwarelicenties. Nucleaire Geneeskunde heeft bijvoorbeeld toegang tot IMPAX met een geïntegreerde functionaliteit voor meervoudige modaliteiten en weergave, met de beste opties voor het opsporen van letsels en kwantificatie. En in de vergaderzalen hebben we radiologische IMPAX-werkstations met conferencing-functie, verbonden met de medische beamers. Onze laboratoria en klinische afdelingen beschikken ook over hun specifieke toegang tot
IMPAX 6.0."
 
Om een objectieve keuze tussen de verschillende leveranciers mogelijk te maken, besloot Isala Klinieken tot een aanbestedingsprocedure naar het model van de EU. Die omvatte een volledig gedocumenteerd proces, met inbegrip van controle in een groot Nederlands ziekenhuis. Wim Huurnink: "We vroegen een team van radiologen, specialisten nucleaire geneeskunde, toepassingsspecialisten, een aankoper en het hoofd van de afdeling IT om op een onafhankelijke manier de anonieme offertes te beoordelen op een reeks van criteria, waaronder functionaliteit, techniciteit, prijs en onderhoud. Agfa HealthCare is uit de vergelijking gekomen als de leverancier met de beste score. Isala verwacht van Agfa HealthCare een partnership op lange termijn."
 
 
Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming en informatietechnologie. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen voor de grafische industrie, de sector van de gezondheidszorg en specifieke industriële toepassingen. Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft agenten in nog eens 100 landen doorheen de wereld. De Agfa-Gevaert Groep bracht in 2004 een omzet van 3.762 miljoen euro tot stand.
 
Agfa's HealthCare-businessgroep levert aan ziekenhuizen en andere verzorgingscentra systemen die beantwoorden aan de nieuwste technologische vereisten voor de verwerking en het beheer van diagnostische beelden en IT oplossingen die de beeldvormingsworkflow in de globale ziekenhuisactiviteit integreren, over de afdelingsdisciplines heen. Agfa is eveneens een leider in de snel groeiende markt voor IT-systemen die overkoepelend zijn voor de gehele zorginstelling en waardoor healthcare systemen effectiever en efficiënter worden, met een verbetering van de patiëntenzorg tot gevolg.
 
Meer informatie over Agfa vindt u op www.agfa.com.
 
1US$ = 0,804281 Euro
Agfa, de Agfa rhombus en IMPAX zijn handelsmerken van Agfa-Gevaert N.V., België of zijn filialen. Alle rechten voorbehouden.
 
Contactpersonen:
Geertrui De Smet
Global PR Manager HealthCare
tel.: +32 (0) 3 444 73 06
fax: +32 (0) 3 444 72 85
 
Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager
tel.: +32 (0)3 444 80 15
fax: +32 (0)3 444 50 05

Attachments

Persbericht