KUTSU ASPON VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN


Aspo Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään tiistaina huhtikuun 4. päivänä 2006 klo 14.00 alkaen Ravintola Pörssissä, Fabianinkatu 14, 00100 Helsinki.
 
Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
 
Yhtiöjärjestyksen 15 §:n mukaan varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvat asiat
 
2. Hallituksen valtuuttaminen päättämään omien osakkeiden hankkimisesta
 
Hallitus esittää, että yhtiökokous valtuuttaa hallituksen päättämään yhtiön omien osakkeiden hankkimisesta voitonjakoon käytettävissä olevilla varoilla seuraavin ehdoin:
 
- Omat osakkeet hankitaan yhtiölle käytettäväksi vastikkeena yhtiön hankkiessa liiketoimintaansa kuuluvaa omaisuutta sekä vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa tai muissa yritysjärjestelyissä tai pääomarakenteen järjestelyissä tai edelleen luovutettaviksi hallituksen päättämällä tavalla ja sen päättämässä laajuudessa. Hallitus voi myös saattaa osakkeiden mitätöimisen yhtiökokouksen päätettäväksi.
 
- Kirjanpidolliselta vasta-arvoltaan 0,67 euron osakkeita voidaan hankkia  enintään yhteensä 400 000 kappaletta.
 
- Osakkeet hankitaan muussa kuin osakkeenomistajien omistusten suhteessa Helsingin Pörssin järjestämän julkisen kaupankäynnin välityksellä.
 
- Osakkeet hankitaan niille julkisessa kaupankäynnissä muodostuvaan hankintahetken käypään arvoon. Osakkeiden hankintahinta suoritetaan osakkeiden myyjille Helsingin Pörssin ohjesäännön ja Suomen Arvopaperikeskus Oy:n sääntöjen mukaan määräytyvässä maksuajassa.
 
Osakkeiden hankinta alentaa yhtiön jakokelpoista vapaata omaa pääomaa.
 
Valtuutuksen esitetään olevan voimassa yhden vuoden yhtiökokouksen päätöksestä.
 
3. Hallituksen valtuuttaminen päättämään omien osakkeiden luovuttamisesta
 
Hallitus esittää, että yhtiökokous valtuuttaa hallituksen päättämään yhtiön hallussa kulloinkin olevien omien osakkeiden luovuttamisesta siten, että valtuutuksen kohteena on yhteensä 765 950 kappaletta yhtiön omia osakkeita seuraavin ehdoin:
 
- Hallitus valtuutetaan päättämään siitä, kenelle ja missä järjestyksessä omia osakkeita luovutetaan. Hallitus voi päättää omien osakkeiden luovuttamisesta muutoin kuin siinä suhteessa, jossa osakkeenomistajilla on etuoikeus hankkia yhtiön omia osakkeita, jos poikkeamiseen on yhtiön kannalta painava taloudellinen syy. Valtuutuksen ei esitetä sisältävän osakkeiden luovutusta yhtiön osakeyhtiölain 1 luvun 4 § 1 momentissa tarkoitetun lähipiirin hyväksi. Osakkeita voidaan luovuttaa yhdessä tai useammassa erässä.
 
- Osakkeet voidaan luovuttaa vastikkeena silloin, kun yhtiö hankkii liiketoimintaansa kuuluvaa omaisuutta, vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa tai muissa yritysjärjestelyissä taikka pääomarakenteen kehittämisessä hallituksen päättämällä tavalla, ehdoin ja hallituksen päättämässä laajuudessa. Yrityskauppoja ja muita järjestelyjä voidaan pitää yhtiön kannalta painavana taloudellisena syynä poiketa osakkeenomistajien etuoikeudesta hankkia yhtiön osakkeita.
 
- Valtuutuksen esitetään käsittävän osakkeiden luovutuksen vähintään niiden luovutushetken mukaiseen käypään arvoon, joka määräytyy Helsingin Pörssin järjestämässä julkisessa kaupankäynnissä. Valtuutuksen esitetään käsittävän oikeuden päättää osakkeiden luovutuksesta muuta kuin rahavastiketta vastaan.
 
Valtuutuksen esitetään olevan voimassa yhden vuoden yhtiökokouksen päätöksestä.
 
Hallituksen kokoonpano ja tilintarkastajat
 
Osakkeenomistajat, jotka edustavat yli 10 prosenttia yhtiön kaikista osakkeista ja niiden tuottamista äänistä ovat ilmoittaneet, että he tulevat ehdottamaan varsinaiselle yhtiökokoukselle, että hallituksen jäsenmääräksi vahvistetaan 5 jäsentä ja että yhtiön hallitukseen valitaan seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka nykyiset jäsenet Matti Arteva, Kari Haavisto, Esa Karppinen, Roberto Lencioni ja Kari Stadigh. Ehdotetut henkilöt ovat antaneet suostumuksensa valintaan.
 
Edelleen edellä mainitut osakkeenomistajat ovat ilmoittaneet tulevansa ehdottamaan, että yhtiön tilintarkastajaksi valitaan jatkamaan seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka KHT-yhteisö PricewaterhouseCoopers Oy.
 
Asiakirjojen nähtävillä pito
 
Tilinpäätösasiakirjat, hallituksen ehdotukset sekä muut osakeyhtiölain edellyttämät asiakirjat ovat osakkeenomistajien nähtävinä maanantaista 20.3.2006 alkaen Aspo Oyj:n konsernihallinnossa osoitteessa Lautatarhankatu 8 B, 00580 Helsinki. Jäljennökset asiakirjoista lähetetään osakkeenomistajalle pyydettäessä.
 
Osallistumisoikeus
 
Oikeus osallistua yhtiökokoukseen on osakkeenomistajalla, joka on merkitty osakkeenomistajaksi Suomen Arvopaperikeskus Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon viimeistään 24.3.2006 tai joka osakeyhtiölain 3a luvun 4 §:n 2 momentin mukaan on oikeutettu osallistumaan yhtiökokoukseen.
 
Ilmoittautuminen
 
Osakkeenomistajan, joka haluaa osallistua yhtiökokoukseen, tulee ilmoittaa osallistumisestaan viimeistään torstaina 30.3.2006 klo 16.00 joko kirjallisesti osoitteeseen Aspo Oyj, PL 17, 00581 Helsinki, tai puhelimitse numeroon (09) 759 5368 / Hilkka Jokiniemi tai telefaksilla numeroon (09) 759 5301 tai sähköpostitse osoitteeseen hilkka.jokiniemi@aspo.fi. Ilmoituksen on oltava perillä ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Mahdolliset valtakirjat pyydetään lähettämään etukäteen postitse edellä mainittuun osoitteeseen.
 
Osingonmaksu
 
Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että 31.12.2005 päättyneeltä tilikaudelta maksetaan osinkoa 0,40 euroa osakkeelta 25 317 293 osakkeelle. Osinko maksetaan osakkaalle, joka osingonmaksun täsmäytyspäivänä 7.4.2006 on merkittynä Suomen Arvopaperikeskus Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Hallitus ehdottaa, että osinko maksetaan 18.4.2006.
 
 
Helsingissä 7.3.2006
 
ASPO Oyj
 
Hallitus