YIT inngår nordisk avtale med Telenor og Elisa


YIT har valgt Telenor og Elisa som leverandør av IKT-løsninger i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Avtalen omfatter leveranse av Nordic Connect, Telenors nordiske IP-nettverk, mobil- og IP-telefoni, One Phone Conept og sentralbordløsningen inContact. Gjennom avtalen får YIT en løsning som gjør at de kan knytte sammen alle sine nordiske arbeidssteder i ett telefoni- og datakommunikasjonsnettverk.
 
Avtalen går over 3 ½ år, og for Telenor har den en årlig verdi på NOK 28 millioner (ekskl. Finland).
 
"Når vi skal gjøre store innkjøp, ser vi etter partnere som viser et genuint engasjement for å sammen med oss utvikle driftskonsepter og systemer for hele YIT-gruppen. Telenor og Elisas nordiske IKT- og forretningsekspertise vil definitivt gi oss synergier og kostnadsbesparelser," sier Tutu Wegelius-Lehtonen, Director of sourcing and logistics i YIT.
 
"Stadig flere bedrifter har behov for kommunikasjonsløsninger som fungerer på tvers av landegrensene i Norden, og i Telenor er vi svært glade for at YIT har valgt oss og Elisa som nordisk IKT-leverandør. Med Nordic Connect oppnår våre kunder stordriftsfordeler fordi vi kan tilby dem felles produkter og tjenester i hele Norden. Gjennom samarbeidet med Elisa kan vi også inkludere Finland i våre leveranser," sier Kjell-Erik Tenold, administrerende direktør i Telenor AB og ansvarlig for nordiske storkunder i Telenor-gruppen.
 
 
Om  YIT:
YIT er leverandør av tekniske bygginstallasjoner, og tilbyr totalløsninger, enkeltleveranser og service innenfor elektro, ventilasjon, varme/kjøling og energisparing, rør, automasjon, IT/IKT, audiovisuelt og sikkerhet. Selskapet har hovedkontor i Finland og rundt 24.000 ansatte i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Baltikum og Russland. Omsetning er på ca 3 mrd euro pr år. www.yit.no
 
 
For mer informasjon vennligst kontakt:
Kommunikasjonsdirektør Anders Bredesen, YIT, tlf: +47 92463000
Informasjonssjef Arild S. Johannessen, Telenor, tlf: +47 48191921