Nokia sai avaimet käteen -sopimuksen GSM/EDGE-radioverkoista Astelitilta Ukrainasta


Nokia ja ukrainalainen matkapuhelinoperaattori Astelit, joka käyttää brandinimeä life:), ovat jatkaneet aiempaa runkosopimustaan verkkolaitteiden ja palveluiden toimituksesta. Nokia toteuttaa Astelitin GSM/EDGE-radioverkon laajennuksen Itä- ja Länsi-Ukrainassa kokonaistoimituksena, jonka arvo on 75 miljoonaa yhdysvaltain dollaria. Laajennus auttaa Astelitia hankkimaan uusia asiakkaita ja kasvattamaan markkinaosuutta.
 
Sopimuksen mukaan Nokia toimittaa GSM/EDGE-radioverkkolaitteita, kuten tukiasemia, tukiasemaohjaimia ja tiedonsiirtoteknologiaa. Kokonaistoimitukseen kuuluvat projektinhallinta- ja verkon suunnittelupalvelut, sijoituspaikkojen hankinta, rakentamis- ja käyttöönottopalvelut. Lisäksi Nokia toimittaa verkon optimointi-, konsultointi- ja ylläpitopalveluita tukeakseen verkon nopeaa käyttöönottoa. Verkkoa tukee Nokia NetAct(TM) -verkon- ja palvelunhallintajärjestelmä. Toimitukset ovat käynnissä.
 
Nokialla on vahva asema verkkojen ja palvelujen toimittajana yli 15 vuoden ajalta. Nokialla on operointisopimuksia yli 20 operaattorin kanssa maailmanlaajuisesti ja yhtiö on toimittanut avaimet käteen -palveluja 27 operaattorille 22 maassa. Nokian NetAct(TM) -verkon- ja palvelunhallintajärjestelmä on toimitettu yli 300 asiakkaalle maailmanlaajuisesti.
 
Astelitin pääomistaja on Turkin suurin GSM-operaattori Turkcell. Astelit käyttää Ukrainassa brandinimeä life:). Se aloitti toimintansa tammikuussa 2005. Astelit otti ensimmäisenä Ukrainassa käyttöön EDGE-teknologian, joka tarjoaa viisi kertaa nopeammat tiedonsiirtonopeudet kuin GPRS. Life is getting interesting! www.life.com.ua
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kehittymistä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia. Nokia tarjoaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita sekä operaattoreille että yrityksille.
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Nokia, Networks
Viestintäosasto
Puh. 07180 34379
 
Nokia
Viestintäosasto
Puh. 07180 34900
Sähköposti: press.office@nokia.com 
 
www.nokia.fi
www.nokia.com