Fortis lanceert Huurwaarborg service voor jongeren


Unieke Huurwaarborg service van Fortis haalt hoogste drempel weg
Hoge huurprijzen en een vooralsnog beperkte spaarreserve maken dat nestverlaters problemen hebben een aantal maanden huur op rekening te blokkeren. Drie maanden huurwaarborg vertegenwoordigen al snel een « slapende » investering van 1.500 EUR.
 
Met haar baanbrekende Huurwaarborg service zorgt Fortis ervoor dat de huurwaarborg effectief en rechtsgeldig ontstaat via een bankgarantie ten overstaan van de verhuurder zonder dat de huurder deze som moet blokkeren op Spaarrekening. Vereist is wel dat de jonge klant loontrekkende is en dus ook zijn loon laat domiciliëren op een zichtrekening bij Fortis.
 
De Huurwaarborg service wordt toegekend aan klanten van 18 tot 30 jaar. De bankgarantie heeft dan meteen ook de looptijd van het huurcontract: tot maxiaal 9 jaar en uiteraard steeds onder voorbehoud van aanvaarding van het kredietdossier.
 
 
Resoluut toekomstgericht
De Huurwaarborg service kadert uitdrukkelijk in de lange termijn-relatie met de klant en in het advies rond de toekomstige plannen voor een eigen huis.
Speciale aandacht gaat bijvoorbeeld uit het Home Invest Plan. De jonge klanten kunnen immers de spaarcapaciteit, vrijgemaakt door o.a. de Huurwaarborg service, benutten om de Schuldsaldoverzekering voor hun Woonkrediet van straks te financieren en tegelijk te zorgen voor een fiscale aftrekpost.
 
 
Achtergrondinformatie
 
 
Hotel "Mama" onverminderd populair maar niet altijd van harte
Een studie van de VUB (onderzoeksgroep TOR, 2005) toonde volgende relevante trends aan:
- 36 % van de 18- tot 36-jarigen woont nog steeds bij de ouders;
-  ca. de helft van deze jongvolwassen heeft een baan (46,4%) of is werkzoekende (3,2%);
-  bijna ¾ van deze leeftijdsgroep (72%) zou het liefst zelfstandig wonen maar ziet daar om financiële gronden voorlopig nog vanaf.
 
 
 

Huurwaarborg doorgaans hoge drempel
Voor veel jonge mensen is huren een eerste keuze:
  • Jonge huurders beschikken vaak nog niet over voldoende spaargelden of over onvoldoende terugbetalingscapaciteit om een woonst te kopen.
  • Bovendien is de jonge huurder weliswaar reeds professioneel actief, maar hij/zij heeft vaak nog geen stabiliteit gevonden op professioneel vlak en/of familiaal vlak.
  • Huren is niet goedkoop. Vooral de noodzaak om 3 maanden huur te blokkeren bij wijze van huurwaarborg blijkt de belangrijkste oorzaak van demotivatie. Bovendien gebeurt dit op een moment van veel andere uitgaven: inrichting flat, verwarming, elektriciteit, eigen wagen,...
 
Ongetwijfeld is dit de achtergrond van het voorstel van minister Laurette Onkelinx om enerzijds de huurprijzen te blokkeren en anderzijds een fonds voor huurwaarborgen te voorzien dat huurwaarborgen zou verzamelen en voorschotten zou uitbetalen voor bepaalde financieel minder begoede doelgroepen.
 
Mediacampagne
De mediacampagne om de nieuwe Huurwaarborg service  in de markt te zetten start  op 30/03/2006 met o.a. Vespasius, Boomerang, streetpostering, TV- en radiospotjes, advertenties, bannering en een wedstrijd op www.mine.be.
 
 
 
Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners.
Met een marktkapitalisatie van EUR 39 miljard (28/02/2006), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 57.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com
 
Perscontacten: +32 (0) 2 565 35 84
 
 
Huurwaarborg service is een product van Fortis Bank nv
Home Invest Plan is een produkt van FB Verzekeringen nv, verzekeringsonderneming erkend onder codenummer 0394, aangeboden door Fortis Bank nv, erkend tussenpersoon CBFA-nummer 25 879.
 
 
 
 

Attachments

Pdf versie van het persbericht