Telenor tar offisielt over Mobi 63 i Serbia


"Vi er stolte over å kunne meddele at vi har fullført overtakelsen av Mobi 63, og at vi nå starter opp våre operasjoner i det strategisk viktige markedet som Serbia er for oss. Samtidig vil Telenor gratulere den serbiske regjeringen med gjennomføringen av en meget profesjonell og transparent anbuds- og auksjonsprosess. For å understreke vår sterke satsing på våre operasjoner i Serbia, er vi glade for å kunne  presentere vårt nye lederteam som ledes av administrerende direktør Stein Erik Vellan. Dette nøye utvalgte lederteamet har sterk kompetanse og bred internasjonal erfaring, og er spesielt utvalgt blant de beste av Telenors toppledere i våre eksisterende operasjoner i Europa. Sammen med den veldrevne serbiske operasjonen skal de skape en førsteklasses mobiloperatør i Serbia", sier konserndirektør og ansvarlig for Telenors operasjoner i Sentral- og Øst-Europa, Jan Edvard Thygesen.
 
Telenor overtok 100 prosent av Mobi 63 etter en auksjon i Serbia 31. juli i år til en pris av 1513 millioner Euro. Overtakelsen innbefatter en 10-års lisens for GSM 900/1800 og 3G for selskapet, som er fornybar etter søknad for en tiårsperiode.
 
"Vi har våre røtter i Norge, men ser på oss selv som en virkelig internasjonal organisasjon som tilbyr kommunikasjonstjenester av verdensklasse til våre kunder som teller nærmere 100 millioner i 13 land. Vi vil bruke vår erfaring fra Telenor-gruppen til å styrke vårt serbiske selskaps konkurransekraft og sikre best mulig mobiltjenester for våre serbiske kunder.  Telenor tar sikte på å bli en drivende kraft i det serbiske mobilmarkedet og fortsette en lang tradisjon med å tilby produkter og tjenester som betyr noe for våre kunder. Fra i dag vil vi fokusere på å forbedre selskapets tjenester, produkter, markedsføring, nettverk og dekning får møte kravene fra det serbiske markedet" avslutter Jan Edvard Thygesen.
 
Det nye selskapets navn vil være Telenor.
 
Den nye ledelsen består av administrerende direktør (CEO) Stein-Erik Vellan fra Telenor i Norge, finansdirektør  (CFO) Gábor Kocsis fra Pannon i Ungarn,  HR-direktør (CHRO) Kerstin Thulin fra Telenor i Norge, markedsdirektør (CMO) David Meneghello fra Vodafone i Tsjekkia, teknologidirektør (CTO) Øystein Mikkelsen fra VimpelCom i Russland, kommunikasjonsdirektør Sandra Stajner fra Mobi 63 i Serbia og direktør for stabsfunksjoner (CCA) Christopher Laska fra Telenor i Sentral-Europa.
 
 
Administrerende direktør Stein-Erik Vellan kommer fra stillingen som divisjonsdirektør og har ledet Telenors salgs- og markedsdivisjon rettet mot det norske bedriftsmarkedet. Divisjonen har 1.100  medarbeidere og har en omsetning på 10,6 milliarder norske kroner (om lag 1,3 milliarder Euro). Før han kom til Telenor som salgsdirektør i 2001, var Vellan administrerende direktør i Thrane-gruppen. Fra 1993 til 2000 arbeidet han i Cap Gemeni som markedsdirektør både i Norge og internasjonalt og arbeidet ut fra Paris. Vellan har vært og er styremedlem i flere norske selskaper. Han har eksamen fra Norges Handelshøyskole. Som tidligere basketballspiller har Stein-Erik Vellan flere år bak seg på det norske landslaget.
 
 
For ytterligere detaljer om resten av ledergruppen, se vedlagte faktaark på
 
 
For ytterligere informasjon:
Kommunikasjonsdirektør i Telenor ASA, Kai Rosenberg, tel: (+47) 915 54 357