Stort intresse för nyemissionen i Melker Schörling AB - erbjudandet utökas


Pressmeddelande
Stockholm den 31 augusti 2006

Intresset har varit stort att teckna aktier i Melker Schörling AB (?MSAB?) i den nyemission som genomförs i anslutning till upptagandet av bolagets aktier till handel på First North. MSABs mål att uppnå erforderlig ägarspridning har överträffats och cirka 1 200 investerare har tecknat aktier i erbjudandet.

Styrelsen för MSAB har därför beslutat att utnyttja möjligheten att utöka storleken på erbjudandet. Totalt kommer 7 295 000 aktier att emitteras, jämfört med planerade 5 000 000 aktier, motsvarande 6,2 procent av det totala antalet aktier i bolaget efter erbjudandets fullföljande.

Teckningskursen har fastställts till 93,19 kronor.

Bolaget kommer genom nyemissionen att tillföras 680 Mkr. Antalet aktier i bolaget efter genomförd nyemission uppgår till 117 932 338. Antalet aktier som ej innehas av Melker Schörling uppgår till cirka 15,2 procent av det totala antalet aktier i bolaget, motsvarande ett värde om cirka 1,7 miljarder kronor beräknat på teckningskursen i emissionen.

Handeln i aktien är planerad att påbörjas tisdagen den 5 september 2006 på First North (tidigare Nya Marknaden) . Målsättningen är, som tidigare meddelats, att uppnå en notering av aktierna i MSAB på Stockholmsbörsens Nordiska lista (nuvarande O-listan) senare under 2006. Ingen ytterligare placering eller emission av aktier avses genomföras i samband med noteringen på Stockholmsbörsens Nordiska lista.

Teckningskursen
Nedan visas teckningskursberäkningen per den 29 augusti 2006.


Substansvärdet som ligger till grund för teckningskursen i MSAB uppgår till 93,19 kronor per aktie. Substansvärdet baseras på värdet på bolagets tillgångar med avdrag för bolagets skulder, avsättningar och minoritetsintressen dividerat med antal utestående aktier före erbjudandets fullföljande. Värdet på bolagets skulder, minoritetsintressen samt tillgångar, andra än aktieinnehaven, är beräknat utifrån deras nominella belopp per den 29 augusti 2006. Värdet på bolagets aktieinnehav är beräknat som det genomsnittliga marknadsvärdet på respektive portföljbolag under de fem handelsdagarna mellan den 23 augusti till och med den 29 augusti 2006 . Beräkningen av det genomsnittliga marknadsvärdet baseras på respektive akties genomsnittliga volymvägda betalkurs per handelsdag .

SEB Enskilda är finansiell rådgivare till MSAB.


För ytterligare information, vänligen kontakta
Melker Schörling, styrelseordförande, tel. 08-614 39 30
Mikael Ekdahl, vice styrelseordförande, tel. 0709-77 72 03
Ulrik Svensson, VD, tel. 08-407 36 60
John Abrahamson, SEB Enskilda, tel. 08-522 296 51


MSAB är ett bolag med stora aktieinnehav i ett antal börsbolag med stor utvecklingspotential. Genom ett långsiktigt och aktivt ägande ska MSAB bidra med en fortsatt god utveckling av innehaven och skapa värde för MSABs aktieägare. MSAB ska även investera i nya innehav.
Denna information skickades av Waymaker http://www.waymaker.se

 
Följande filer finns för nedladdning:

Attachments

Pressmeddelande (PDF)