Mobilt bredbånd:Sonofon lanserer 3G


Fra i dag får Sonofons kunder mulighet for høye hastigheter på mobiltelefon og bærbar PC for både jobb og underholdning. Lanseringen av de hurtige mobile dataforbindelsene skjer bare ti måneder etter at Sonofon kjøpte 3G-lisensen. Til å begynne med dekkes sentrum av København, Århus, Ålborg og Odense og en rekke andre steder i Danmark.
 
3G er neste generasjons mobiltelefoni, og byr blant annet på mobilt bredbånd, videotelefoni og tv på mobilen. Til bedriftskunder tilbys blant annet nye PC-kort som gir mobilt bredbånd på bærbar datamaskin, og samtidig utvides Sonofons mobilportal e-go med nye spennende tjenester som nyheter og sport fra TV2 og en mobil musikkbutikk.
 
Til å begynne med tilbyr Sonofon 3G-dekning i sentrum av Danmarks fire største byer, og melder fortløpende fra når nettet er klart i andre byer. Kundene kan følge utbyggingen på nye dekningskart på sonofon.dk.
 
- 3G er en naturlig videreutvikling av det eksisterende mobilnettet. Vi opplever en stigende etterspørsel i markedet nå, og er glade for å kunne tilby de nye mulighetene bare ti måneder etter at vi sikret oss 3G-lisensen. Vi utvider dekningen vår raskt, og forventer å dekke ytterligere 10-15 byer innen utgangen av året, sier salgs- og markedsføringsdirektør Peter Berg i Sonofon.
 
- Med lanseringen i Danmark har Telenor 3G-nett i alle de tre skandinaviske landene, og det gjør oss i stand til å tilby spennende løsninger fremover, for både privat- og bedriftskunder, sier Morten Karlsen Sørby, konserndirektør og leder for Telenor i Norden. - Det er Telenors kompetanse på planlegging og utbygging av mobilnett som har gjort oss i stand til å lansere så raskt, og nå skal vi utnytte erfaringene våre fra det svenske og norske markedet til å komme i gang med salget i Danmark, avslutter Karlsen Sørby.
 
Nytt nettverk med høyeste hastighet
Sonofons 3G-nett er bygget med det nyeste utstyret, og det betyr blant annet at kundene får markedets høyeste såkalte uplink-hastighet på 128 kbit/s. Dette er særlig en fordel ved sending av e-post med vedlagte dokumenter. Hastigheten ved henting av data (downlink) er 384 kbit/s. Sonofons 3G-nett er også klargjort for HSDPA - kalt "turbo-3G" - som vil kunne gi hastigheter på helt opptil 3,2 Mbit/s.
 
Som supplement til 3G får Sonofons kunder neste år tilgang til 500 nye hotspots med hurtig trådløs dataforbindelse på hoteller, konferansesteder og lufthavner rundt om i Danmark.
 
Enkle produktpakker og forbrukstak
Sonofons kunder behøver hverken å registrere seg eller bytte SIM-kort for å få utbytte av 3G. Har man allerede en telefon eller et PC-kort for 3G, får man automatisk tilgang til det nye nettet i områdene som dekkes.
 
- Både underholdning og jobb er i dag flyttet utenfor de fire veggene med faste stikkontakter. Og med 3G blir båndbredden i mobilnettet så god at kundene for alvor kan få glede av både tv, musikk og e-post på mobilen eller på den bærbare datamaskinen, uansett hvor de oppholder seg, sier Peter Berg.
 
Kundene får mulighet til å velge mellom en rekke ulike pakker og abonnementer. Et eksempel er Surfmobil-pakken med 2 MB data for bare 9 kroner. Den gir adgang til å besøke ca. 200 sider på det mobile Internett.
 
Hvis kunden ikke tegner et av de særskilte 3G-tilleggsabonnementene, sørger Sonofons særskilte Maxpris-konsept automatisk for at regningen for å surfe på det mobile Internett ikke overstiger 10 kroner per dag, på samme måte som regningen for mobil dataforbindelse på bærbar datamaskin begrenses til 50 kroner per dag.
 
TV2 på mobilen og mye mer
Sonofon har avtaler med to av Danmarks mest populære medievirksomheter, TV2 og Aller. Kundene kan se klipp fra for eksempel TV2s Nyheder, Finans og Sport og få med seg andre tv-programmer direkte på mobilen via såkalte streaming-tjenester. Fra Aller kommer kjendisnytt fra magasinet Kig Ind også rett inn på mobilen. Andre tjenester er musikkbutikken Mobilhits, med de siste hitene, og flere forskjellige mobildatapakker.
 
Sonofon vil fortsette med å utvide med spennende tjenester i samarbeid med ledende partnere innen underholdning og bedriftstjenester.
 
 
 
Pressekontakt:
Karin Skjødt Hindkjær
Kommunikasjonsdirektør, Sonofon
Tlf.: +45 72 12 60 36
 

 
Kort om Sonofons 3G-produkter
 
- Alle kunder får automatisk tilgang til 3G via sine SIM-kort, og kan bruke 3G-nettet hvis de har en 3G-telefon eller et 3G-PC-kort.
- Alle hovedabonnementer koster 99 kroner ved oppretting, ekskl. mva.
- Alle tilleggsabonnementer er gratis å opprette.
- Hvis kunden ikke tegner abonnement, trer Maxpris i kraft, slik at regningen for å surfe på det mobile Internett ikke kan overstige 10 kroner per dag, på samme måte som regningen for mobil dataforbindelse til bærbar datamaskin begrenses til 50 kroner per dag.
 
 
Flere opplysninger om Sonofons 3G-produkter finnes på www.sonofon.dk/3g.
 
 
 
Telenor er et av Nordens største telekonsern. Sonofon og Cybercity utgjør sammen Telenor-konsernets danske televirksomhet, og setter dagsorden for fremtidens telemarked, med sterke posisjoner innen mobilitet og bredbånd. Sonofon er Danmarks nest største mobiloperatør, med over 1,5 millioner mobilkunder og i underkant av 1 200 medarbeidere. Cybercity er en av Danmarks største bredbåndstilbydere, med over 150 000 DSL-kunder og over 300 medarbeidere.
Les mer på www.sonofon.dk og www.cybercity.dk