MPO väljer Stora Enso DBS Discbox Slider


Stora Enso Packaging Boards
Consumer Boards
FIN-55800  IMATRA, Finland
Tel. +358 2046 121
Fax +358 2046 24716
 
PRESS RELEASE
11 oktober 2006
 
MPO väljer Stora Enso DBS Discbox Slider
 
MPO, ett ledande pionjärföretag inom inspelade medier, har valt att lägga Stora Enso DBS Discbox Slider till sitt sortiment. MPO kommer att börja producera DBS-boxar för dvd och cd i Averton i Frankrike med hjälp av moderna automatiska förpackningsmaskiner från Stora Enso.
 
MPO-koncernen har 1 300 anställda och fyra produktionsanläggningar i Europa och Asien, och en årlig produktionskapacitet på 375 miljoner cd-skivor och 225 miljoner dvd-skivor. Företaget har egna tryckerier och förpackningstjänster, som nu även omfattar den unika lösningen DBS Discbox Slider från Stora Enso. "Att vara det första företaget inom inspelade medier som kan erbjuda den nya kartongbaserade DBS dvd-boxen hjälper oss upprätthålla MPO:s roll som den främsta föregångaren inom denna bransch", säger Alban Pingeot, Development Director på MPO.
 
Ett lysande alternativ i kartong
 
DBS Discbox Slider-boxarna tillverkas av högklassig kartong från Stora Enso. Produktfamiljen omfattar tre separata förpackningsalternativ för cd och dvd. DBS cd-boxen rymmer en eller två skivor och ett häfte. DBS dvd-boxen rymmer en till tre skivor och ett 5 mm tjockt häfte, medan DVD Slim-versionen har plats för en skiva och ett häfte.
 
"DBS är ett nytt produktkoncept som ger MPO:s kunder inom främst hemunderhållning möjlighet att positionera ett nytt produktsortiment i en ny priskategori. Vi tror att hela hemunderhållningsbranschen, från musik till spel och video, kommer att visa intresse för den här förpackningen. DBS-boxens största fördel är att den, till skillnad från sina största konkurrenter, består av 100 % kartong. Det gör att den lämpar sig bättre för kreativa lösningar och gör ett snyggt och originellt intryck", säger Pingeot.
 
Alla DBS-format från samma källa
 
Den automatiska DBS-förpackningsmaskinen ger produktionskapacitet och effektivitet för stora volymer. Tillverkningen och fyllningen av DBS dvd-boxar sker med det helt nya, helautomatiska systemet DBS FF-80, som säkerställer en kostnadseffektiv, enkel och problemfri produktion med konkurrenskraftig hastighet. DBS cd-boxarna tillverkas med DBS Pac Master, ett helautomatiskt system för utformning och fyllning av DBS cd-boxar.
 
För att alla boxtyperna ska kunna tillverkas, har såväl en DBS FF-80- som en Pac Master-maskin installerats vid MPO:s anläggning i Averton i Frankrike. Även DBS-fyllningsservice tillhandahålls och marknadsförs av Stora Enso Media Solutions.
 
 
För mer information:
 
 
Stora Enso Packaging Boards
Consumer Boards
Media Solutions
Osmo Jahkola, Director
Duwijckstraat 17
B-2500 Lier
BELGIEN
Tfn + 32 3 443 15 60
Fax + 32 3 443 15 65
E-post osmo.jahkola@storaenso.com
 
Länk till text i pdf-format:

Attachments

PDF