Lindab - stark resultatutveckling - planerar notering 2006


DELÅRSRAPPORT FÖR JANUARI - SEPTEMBER 2006

  • Börsnotering planeras under 2006
    Nettoomsättningen ökade med 25% till 5 457 MSEK (4 360)
    Rörelseresultatet (EBITA) ökade med 77% till 685 MSEK (386)
    Resultat efter skatt ökade till 460 MSEK (227)
    Resultat per aktie, efter utspädning, uppgick till 4,55 SEK (1,85)
Lindab förbereder börsnotering
Lindab och dess ägare har beslutat att förbereda en börsintroduktion av bolaget. Prospektutkast är inlämnat till Finansinspektionen och Stockholmsbörsens bolagskommitté har behandlat bolagets ansökan om notering. Börsintroduktionen beräknas ske före årets slut. Bolaget återkommer med information om tidsplan och villkor så snart dessa fastställts.

Fortsatt positiv utveckling för Lindab
Lindab rapporterar en omsättning för de första nio månaderna 2006 om 5 457 MSEK och ett rörelseresultat (EBITA) om 685 MSEK. Utfallet innebär en kraftig ökning jämfört med motsvarande period 2005 då rörelseresultatet uppgick till 386 MSEK.
 
För tredje kvartalet uppgick nettoomsättningen till 2 045 MSEK (1 685) och rörelseresultatet (EBITA) till 365 MSEK (236).
 
Resultatförbättringen för koncernen förklaras av framgångsrika satsningar inom divisionen Building Systems (prefabricerade stålbyggnader), fokus på kärnprodukten cirkulära kanalssystem inom affärsområdet Ventilation samt en stark underliggande marknad för båda affärsområdena Ventilation och Profile.
 
Den tidigare tillkännagivna överenskommelsen om förvärv av det brittiska ventilationsföretaget, CCL Veloduct, slutfördes den 6 november.
 
"Sedan 2001 då vi lämnade börsen, har vi genomfört viktiga organisatoriska förändringar, väsentliga kostnadsbesparingar genom effektivare produktionsstruktur samt genomfört förvärv som framgångsrikt integrerats och därtill ökat vår marknadspenetration inom framförallt CEE", säger VD Kjell Åkesson.
 
"Vi är nu redo för att komma tillbaks till börsen som ett större och mer lönsamt bolag", avslutar Kjell Åkesson.
 
Lindabs verksamhet, som är baserad på egenproducerade lösningar i stål och tunnplåt, bedrivs inom två affärsområden - Ventilation och Profile. Ventilation riktar sig mot ventilationsbranschen med komponenter och systemlösningar medan Profile verkar mot byggsektorn med byggkomponenter och kompletta byggnadssystem.
 
Morgan Stanley och Handelsbanken Capital Markets är bolagets och ägarnas rådgivare "Joint Global Coordinators" avseende börsintroduktionen. SEB Enskilda är "Co-lead"

Attachments

Rapport för januari-september 2006