PÖYRYLLE VESIVOIMALOIDEN SUUNNITTELUSOPIMUKSET PERUSSA JA CHILESSÄ


Pöyryn Energia-liiketoimintaryhmä on solminut sopimukset vesivoimaloiden suunnittelupalveluista Perussa ja Chilessä. Toimitettavien palvelujen arvo on yhteensä 1,5 miljoonaa euroa.
 
Sopimus perulaisen yksityisen kehitysyhtiön Electricidad Andinan kanssa käsittää Santa Ritan jokivoimalaitoshankkeen perussuunnittelun ja tarjousvaiheen suunnittelupalvelut. Voimalaitos rakennetaan 400 km Perun pääkaupungista Limasta pohjoiseen. Hanke käsittää säännöstelyaltaan, 16 km maanalaisia vesitunneleita ja nimellisteholtaan noin 220 MW:n maanalaisen voimalan. Projektin rahoittavat Andina ja englantilainen Trading Emissions PLC.
 
Australialaisen Pacific Hydro -yhtiön tytäryhtiön Pacific Hydro Chilen kanssa on solmittu sopimus Coyan vesivoimalahankkeen perussuunnittelusta ja hankkeen määrittelyvaiheen suunnittelupalveluista Chilessä. Coyan vesivoimala sijaitsee 200 km etelään Chilen pääkaupungista Santiagosta. Hankkeessa on määrä kohottaa laitoksen teho nykyisestä 39 MW:sta 103 MW:iin. Nyt saatu sopimus on jatkoa Pöyryn vuosina 2005-2006 tekemälle investointiselvitykselle.
 
Molemmat toimeksiannot vahvistavat entisestään Pöyryn asemaa vesivoimalahankkeiden suunnittelijana Latinalaisessa Amerikassa, jossa on viime vuosikymmeninä toteutettu useita merkittäviä tämän alan projekteja.
 
Pöyry on globaali energia-, metsäteollisuus- sekä infrastruktuuri- ja ympäristöaloihin keskittynyt konsultointi- ja suunnitteluyritys. Pöyryn vuotuinen liikevaihto on noin 600 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 6000 asiantuntijaa.
 
PÖYRY OYJ
 
Satu Perälampi
sijoittajasuhdepäällikkö
 
Lisätietoja antaa:
Martin Nater, Business Area Manager, Hydropower, Latin America
puh. +41 76 356 2198 tai +51 1261 8000
 
www.poyry.com
 
JAKELU:
Keskeiset tiedotusvälineet