Joost Luiten naar Golf Team Holland


Amsterdam, 17 november 2007 - Speler '002' van Golf Team Holland wordt vandaag gepresenteerd. Zijn naam is Joost Luiten, een van de succesvolste amateurs die golfend Nederland ooit heeft gehad.
 
In september 2005 werd met een succesvolle aandelenemissie het definitieve startschot gegeven voor Golf Team Holland. Met Inder van Weerelt als speler '001' is Golf Team Holland iets meer dan een jaar actief.
 
Joost Luiten is 20 jaar en woonachtig in Bleiswijk. Als amateur won hij onder andere het Spaans Amateur Open en het Duits Amateur Open.
 
Natuurlijk was hij recent samen met Tim Sluiter en Wil Besseling winnaar van het Wereldkampioenschap voor amateurs in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch.
Luiten speelde de laatste vijf holes van de slotronde in zes onder par en mede daardoor steeg Oranje in de spannende slotfase van de vijfde naar de eerste plaats.
 
Die eindsprint heeft internationaal veel bewondering geoogst. De Amerikaanse topamateur Tripp Kuehne omschreef Luitens prestatie als 'Stuff that Legends do'.
 
Joost Luiten kwam tevens uit voor meerdere internationale teams zoals de
St Andrews Trophy (Europa-Groot-Brittannië/Ierland, de Michael Bollanack Trophy (Europa-Azië/Australië) en de Palmer Cup (Europa-Amerika voor studenten).
 
Meteen na het WK behaalde Joost Luiten een nieuw succes: hij plaatste zich in Spanje voor de finale van de kwalificatiereeks voor de Europese en Challenge Tour 2007.
 
Op San Roque miste Joost Luiten een speelbewijs voor de Challenge Tour op twee slagen. Het ziet er nu naar uit dat hij in 2007 op de EPD Tour (met name Duitsland) of de Euro Pro Tour (Groot-Brittannië) gaat spelen. Andere opties worden echter nog open gehouden.
 
***
 
Golf Team Holland kan tevens melden dat Wil Besseling is toegetreden tot het Talent Fund.
Besseling is op basis van zijn goede prestaties in 2006, waaronder de dubbele wereldtitel in Zuid-Afrika (met Oranje en individueel)  toegetreden tot dit selecte gezelschap, dat al bestond uit Floris de Vries en Tim Sluiter.
 
***
 
Naast hoofdsponsor Van Lanschot Bankiers heeft ook Puma zich als kledingsponsor aangesloten bij Golf Team Holland. Puma is sinds anderhalf jaar actief in de golfmarkt en sponsort naast Joost Luiten en Inder van Weerelt ook topspelers als Johan Edfors en US Open-kampioen Geoff Ogilvy.
 
 
Het persbericht kan gedownload worden via onderstaande link:

Attachments

Persbericht (pdf-versie)