Kinepolis Lomme zendt avant-première van Amerikaanse superproductie 'Déjà vu' uit naar Frankrijk en België


Op woensdag 6 december om 20.30 uur zal een deel van de cast van 'Déjà vu' de rode loper van Frankrijks grootste bioscoopcomplex -Kinepolis Le Château du Cinéma te Lomme (Rijsel) - betreden. Dankzij de digitale technologie zal Kinepolis Group de aankomst van de sterren en de 'meet and greet' met het publiek te Lomme simultaan in een groot deel van de Belgische en Franse Kinepolisbioscopen kunnen vertonen. Van Brussel tot Nîmes en van Luik tot Mulhouse zullen zowat 5000 bezoekers live kunnen meegenieten van dit technologische hoogstandje. 
 
Première voor Kinepolis
Dat Buena Vista International Kinepolis Lomme uitkoos voor de avant-première van de nieuwe Tony Scott actiethriller 'Déjà vu' geldt als een première in Frankrijk. Het is immers de eerste keer dat Amerikaanse acteurs zich buiten Parijs begeven voor een avant-première. Een heuse opsteker voor Kinepolis Group, dat voor dit event dan ook al z'n technologische knowhow heeft aangewend. Zo wordt het hele gebeuren (vanaf de inleiding in de zaal van Lomme door een journalist, tot het betreden van de rode loper door de cast, en de 'meet and greet' met het publiek in Lomme) integraal en rechtstreeks uitgezonden in een groot deel van de Belgische en Franse Kinepoliscomplexen. Dat alles dankzij de digitale technologie waarover Kinepolis beschikt.
 
HDDC
Om deze superproductie naar Lomme te brengen, kon Kinepolis Group dus twee sterke troeven uitspelen: de digitale technologie die het inzet en z'n ruime ervaring in het organiseren van dergelijke events. Wat de digitale technologie betreft, behoort Kinepolis Group tot een selecte groep bioscopen in de wereld die digitale cinema kunnen aanbieden. Het maakt hierbij gebruik van de revolutionaire DLP-technologie (Digital Light Processing), waarmee HDDC producties kunnen worden uitgezonden. De groep beschikt vandaag in België, Frankrijk en Spanje over een uitgebreid aantal digitale projectoren. Naast digitale Hollywoodproducties kunnen de filmliefhebbers nu ook alternatieve inhoud in digitaal formaat beleven, zoals prestigieuze evenementen, televisiereeksen, liveconcerten, sportwedstrijden en gaming op het grote scherm.