Berlucchi brengt mousserende wijn in aantrekkelijke kartonnen geschenkverpakking op de markt


Stora Enso Packaging Boards
Consumer Boards
FIN-55800  IMATRA, Finland
Tel. +358 2046 121
Fax +358 2046 24716
 
PERSBERICHT
28 november 2006
 
Berlucchi brengt mousserende wijn in aantrekkelijke kartonnen geschenkverpakking op de markt
 
Juist tijdens de feestdagen kan het Italiaanse merk Berlucchi, bekend van mousserende wijnen, zich om een grote belangstelling verheugen. Berlucchi produceert per jaar 4,7 miljoen flessen mousserende wijn volgens de klassieke 'methode champenoise' en is daarmee Italië's marktleider, zowel in kwaliteit als in kwantiteit. Vanaf nu levert Berlucchi zijn producten ook in aantrekkelijke kartonnen geschenkverpakkingen.
 
In de heuvels van Franciacorta, in Noord-Italië, vind je de perfecte grond en het beste klimaat om Chardonnay, de belangrijkste druivensoort voor Berlucchi's mousserende wijnen, te verbouwen. Toch is dat pas vijftig jaar geleden ontdekt door de jonge wijnmaker Franco Ziliani. Zijn idee is nu uitgegroeid tot een ware topkwaliteit mousserende wijn en een florerende onderneming. Berlucchi is de Italiaanse nummer één in mousserende wijnen, die worden gemaakt met gebruikmaking van de klassieke 'fles fermentatie' methode.
 
Betaalbare hoge kwaliteit
 
Mousserende wijnen zijn een populair cadeau en een even vanzelfsprekend onderdeel van feestelijke gelegenheden. Daarom wordt een aantal Berlucchi wijnen verkocht in kartonnen verpakkingen, die leuk zijn om te geven en tegelijkertijd, dankzij het grote te bedrukkern oppervlak, een prima basis zijn voor merkopbouw en om kopers aan te trekken. De kartonnen verpakkingen worden geproduceerd door Litografia La Cartotecnica, dicht bij de wijngaarden van Berlucchi. De afgelopen maanden hebben de bedrijven nauw samengewerkt in de ontwikkeling van een nieuwe serie geschenkverpakkingen. 'Een Berlucchi verpakking moet aantrekkelijk zijn en de hoge kwaliteit van het product overbrengen. Verder moet ze redelijk geprijsd en kostenefficiënt te produceren zijn. De nieuwe kartonverpakkingen voldoen volledig aan deze doelstellingen,' zegt Gianni Legnani, hoofd communicatie bij Berlucchi.
 
In Italië wordt de meeste mousserende wijn tijdens de feestdagen gedronken. De reclame van Berlucchi herinnert consumenten echter ook aan het feit dat je het hele jaar door het genoegen van het drinken van een goede mousserende wijn kunt smaken; eigenlijk op ieder moment dat je een mooi moment of een goede maaltijd met iemand wilt vieren. 'Ons doel is onze wijnen voor iedereen gemakkelijk toegankelijk te maken door effectieve distributiekanalen en de consument waar voor zijn geld te bieden. De winst die we daarmee boeken kan weer worden geïnvesteerd in verdere vooruitgang,' zegt Legnani.
 
Verpakking toegespitst op iedere productlijn
 
De Berlucchi selectie van mousserende wijnen omvat drie verschillende productlijnen. En ieder van deze productlijnen heeft een eigen geschenkverpakking. Wijn die verkocht wordt via geselecteerde retailers, 'enotecas' en restaurants zijn verpakt in verpakkingen van Triplex Gris WLC board en microgolfkarton. 'Wij wilden een oppervlak dat doet denken aan linnen, maar wilden daarvoor geen speciaal kostbaar type karton voor gebruiken. In plaats daarvan ontwikkelden we een creatief ontwerp op Triplex Gris. En dat hebben we voorzien van een coating, die exact de gewenste indruk geeft,' zegt Andrea Zanotti van Litografia La Cartotecnica.
 
De strijd om de aandacht van de consument is het hevigst in supermarkten. Om daar ook winnaar te zijn, wilde Berlucchi een nog exclusievere verpakking hebben voor zijn merk Cuvée Imperiale. En dat zonder concessies te doen aan winstdoel en haalbaarheid. Stora Enso's Neocart karton is gekozen als 'top liner'. 'Dit karton heeft een mooi egaal oppervlak voor elegante drukresultaten en het loopt ook prima door ons druk-, afwerkings- en verwerkingsproces. Een ander groot voordeel is het lage inktverbruik,' zegt productiemanager Ivan Baroni, die een cruciale rol speelde in de ontwikkeling van de nieuwe verpakking. Het grafisch ontwerp is van de bekende Italiaanse ontwerper Giacomo Bersanetti, de oprichter van Studio Grafico Artigiano, die is gespecialiseerd in de markt voor wijnen en gedestilleerd.
 
Dienstverlening als eerste prioriteit
 
Omdat het project in juni begon en alles op 1 september gereed moest zijn was het snel leveren en op maat snijden van het karton een eerste prioriteit. Het gewenste hoge niveau van dienstverlening werd gegarandeerd door Cartiera Lombarda, een Italiaanse partner en groothandel van Stora Enso Packaging Boards.
 
'Er moesten drie verschillende verpakkingen worden gemaakt, elk in drie maten: voor een of twee flessen of de magnum. En iedere verpakking moest worden gelamineerd uit drie lagen karton. Cartiera Lombarda voorzag, uit voorraad, buitengewoon doelmatig in de levering van de vellen en de verschillende gewenste kartonsoorten. Daarmee konden we volledig voldoen aan de strikte eisen van de klant,' meent Renato Somekh, sales director bij Stora Enso Italy.
 
Directe link naar afbeelding:
 
Voor meer informatie:
 
 
Stora Enso Italy
Renato Somekh, Sales Director
Tel. +39 02 250 37055
E-mail renato.somekh@storaenso.com
 
Link naar de tekst in .pdf format:  

Attachments

PDF