Tony Schiano met pensioen en Carl Schlicker benoemd als President and CEO Giant-Carlisle/Tops


Tony Schiano met pensioen en Carl Schlicker benoemd als President and CEO Giant-Carlisle/Tops
 
 
Amsterdam, 8 januari 2007 - Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat Tony Schiano, CEO van Giant-Carlisle/Tops met pensioen gaat na een loopbaan van 34 jaar binnen het Ahold-concern. Carl Schlicker, de huidige Executive Vice President Sales and Marketing van Giant-Carlisle/Tops is benoemd als zijn opvolger.
 
Schlicker zal  op 1 februari 2007 zijn nieuwe rol aannemen en direct rapporteren aan Lawrence Benjamin, Chief Operating Officer van Aholds bedrijven in de Verenigde Staten. Schiano zal bij Giant-Carlisle/Tops aanblijven tot 15 maart 2007 om een soepele overgang mogelijk te maken.
 
"Carls brede ervaring en bewezen bekwaamheid tot het leveren van resultaten maken hem bijzonder geschikt om het team bij Giant-Carlisle/Tops te leiden," zei Ahold President and CEO Anders Moberg. "Ik ben verheugd dat hij ermee heeft ingestemd deze uitdaging aan te nemen en voort te bouwen op het uitstekende werk dat Tony en zijn team hebben verricht voor het bedrijf."
 
Schlicker heeft zijn professionele loopbaan opgebouwd in de retail supermarktsector en heeft 20 jaar gewerkt bij verschillende Ahold-bedrijven. In 1986 begon hij bij First National Supermarkten (later onderdeel van Edwards Food Stores) na functies bij Acme en Pathmark. Hij heeft een breed scala aan operationele en commerciële functies bekleed en was sinds 2000 in functie bij Giant-Carlisle/Tops als Executive Vice President Sales and Marketing.
 
Schiano heeft een aantal posities bekleed op senior managementniveau bij huidige en voormalige Ahold-bedrijven, waaronder Stop & Shop, BI-LO en Edwards Super Food Stores, voordat hij in 1997 President and CEO werd en verantwoordelijk werd voor Tops Markets in 2003. 
 
 "Na jaren van toewijding laat Tony een belangrijke erfenis van leiderschap na. Tijdens zijn tien jaar als CEO van Giant-Carlisle verdubbelde hij en zijn team het aantal winkels en leverde hij aldaar tien jaar van identieke omzetgroei," zei Moberg. "Namens de Raad van Bestuur wens ik Tony een plezierig pensioen toe en wens ik hem en zijn gezin het allerbeste voor de toekomst".
 
 
Ahold Press Office: +31 (0)20 509 5343
 
 
 
Waarschuwing
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn forward-looking statements in de zin van het Amerikaanse effectenrecht. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Veel van deze risico's en onzekerheden hebben betrekking op factoren die voor ons niet beheersbaar en evenmin nauwkeurig voorspelbaar zijn. Veel van deze risicofactoren worden toegelicht in de documenten die op naam van Ahold in openbare registers zijn neergelegd. Lezers wordt geadviseerd behoedzaam om te gaan met deze forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Wij nemen, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op ons om enige gewijzigde forward-looking statement(s) te publiceren naar aanleiding van gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na de datum van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. - dat is haar statutaire naam - zich onder de naam 'Royal Ahold' of kortweg 'Ahold'.

Attachments

Pensionering Tony Schiano en benoeming Carl Schlicker