Fortis Lease Group verwerft Captive Finance Limited en daarmee een belangrijke aanwezigheid in zeven nieuwe landen in Europa en Azië


De transactie, met een waarde van ongeveer EUR 32 miljoen (HKD 327 miljoen/ USD 42 miljoen), is voor Fortis Lease Group een mijlpaal in de opbouw van een belangrijk internationaal netwerk in de leasingsector. Fortis Lease Group krijgt vaste voet in zeven nieuwe landen (Maleisië, Singapore, Hongkong, Noorwegen, Denemarken, Finland en Zweden), waardoor het nu in totaal in 22 landen aanwezig is.
 
Captive Finance is een gevestigd, onafhankelijk financieringsbedrijf gespecialiseerd in 'vendor lease financing' met een sterke positie in de technologiesector. Het heeft een uniek concept ontwikkeld voor het beheer van de hele levenscyclus van apparatuur, van financiering tot remarketing. Het bedrijf telt 58 FTE's.
 
Philippe Delva, CEO van Fortis Lease Group licht toe: "Captive Finance is geen traditioneel leasingbedrijf. Niet alleen geeft de onderneming ons toegang tot zeven nieuwe landen, stuk voor stuk met een enorm groeipotentieel, maar Captive Finance biedt ons ook sterke remarketingcapaciteiten voor de geleasde apparatuur."
 
Bengt Sjoberg, Voorzitter van Captive Finance: "Dankzij Fortis Lease Group kan Captive Finance zijn activiteiten uitbreiden buiten de technologiesector. Bovendien krijgen wij toegang tot een schat aan informatie via het geïntegreerde pan-Europese leasingbedrijvennetwerk van Fortis Lease. Door de krachten te bundelen met Fortis Lease Group, vergroten wij onze waardeketen en breiden wij ons productaanbod uit."
 
Philippe Delva gaat verder: "Na de acquisitie van Global Leasing in Roemenië vorige maand, betekent deze transactie een volgende belangrijke stap in de ontwikkeling van ons internationale netwerk in voor Fortis belangrijke regio's, waar we al actief zijn en sterke cross-selling ambities hebben met ons netwerk van Business Centres."
 
De acquisitie heeft geen wezenlijke invloed op de solvabiliteit of de nettowinst per aandeel van Fortis in 2006 en voldoet naar verwachting aan de investeringscriteria van Fortis . De acquisitie is onderhevig aan de goedkeuring van de Luxemburgse en Noorse toezichthouders.
 
Over Fortis
 
Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 42,1 miljard (31/12/2006), behoort Fortis tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 59.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op
 
Over Fortis Lease Group
Fortis Lease Group heeft zijn hoofdkantoor in Luxemburg en behoort tot de top vijf van Europese grensoverschrijdende leasingmaatschappijen. De kracht van het bedrijf ligt in de samenwerking op bank- en leasinggebied binnen geheel Fortis, waardoor het in heel Europa 'vendor'-oplossingen kan aanbieden aan verkopers van apparatuur. Met European Vendor Leasing (EVL) biedt Fortis Lease een 'unique selling proposition' in de vorm van een raamwerkovereenkomst voor geheel Europa. 
Fortis Lease Group is op dit moment actief in 15 landen, waar het leasingoplossingen op maat aanbiedt aan internationaal actieve middelgrote en grote ondernemingen. Deze landen zijn België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Zwitserland, Italië, Polen, Hongarije, Tsjechië, Turkije, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk. Onze producten spelen specifiek in op de behoeften van de pan-Europese markt. Er is een Fortis Lease-accountmanager aanwezig in de meeste Business Centres van Fortis Bank. Fortis Lease Group heeft 749 enthousiaste medewerkers. De onderneming is ontstaan uit de fusie van Europese leasingmaatschappijen en begon haar complete internationale expansie in 2000 met acquisities en nieuwe lokale start-ups. Deze groeistrategie maakte van Fortis Lease Group een belangrijke Europese leasingleverancier met een portefeuille van EUR 8,1 miljard. In 2005 sloot de groep nieuwe contracten voor een totaalbedrag van EUR 4,9 miljard. In oktober 2006 bedroeg de portefeuille EUR 10 miljard.
 
 
 
 

Attachments

pdf versie van het persbericht