Uusi Nokia N93i tallentaa ja kertoo elämäsi tarinat


Nokia N93i -multimedialaitteella voit tallentaa elämäsi parhaat hetket ja elää ne uudelleen missä ja milloin vain
 
Nokia esitteli tänään Las Vegasissa kätevän kokoisen ja tyylikkään Nokia N93i -laitteen, joka on yhtä aikaa digitaalinen videokamera ja multimediatietokone. Laitteen lukuisat edistykselliset ominaisuudet, kuten DVD-tasoinen videotallennus ja videokuvan siirtäminen verkkoon suoraan kamerasta, tekevät elämän tähtihetkien tallentamisen ja jakamisen mahdolliseksi missä ja milloin vain, juuri silloin kun inspiraatiosi pääsee valloilleen.
 
"Uskomme, että Nokia N93i -multimediatietokoneen kaltaiset laitteet voivat tehdä videokuvauksesta samanlaisen ilmiön kuin valokuvauksesta mobiilimarkkinoilla", sanoo Nokia Nseries -tuotesarjan kameroista vastaava johtaja Satu Ehrnrooth Nokian Multimedia-toimialaryhmästä. "Tyylikäs ja kooltaan kompakti Nokia N93i -multimedialaite sopii ihanteellisesti oman videosisällön luomiseen, sillä tämä digitaalinen videokamera on aina käyttäjänsä käsillä. Laite on jatkuvassa yhteydessä verkkoon ja siten muihin käyttäjiin, sillä videot voi siirtää saman tien alkuperäisessä koossaan blogeihin tai verkon videoyhteisöihin. Tarinoiden jakaminen on yhtä helppoa kuin niiden kuvaaminen ja katseleminen."
 
Elämää - Ensimmäisellä otolla
Nokia N93i -multimedialaitteen MPEG-4-laatuinen VGA-videotallennus jopa 30 kuvan sekuntivauhdilla, stereoäänitys ja digitaalinen videovakain tallentavat elämää DVD-tasoiseksi videokuvaksi. Laitteessa on myös 3,2 megapikselin kamera (2 048 x 1 536 pikseliä), jossa on Carl Zeissin optiikka, kolminkertainen optinen zoom, automaattinen tarkennus ja lähikuvatila. Myyntipakkauksen mukana tulevalle gigatavun miniSD-muistikortille mahtuu jopa 45 minuuttia DVD-tasoista videokuvaa tai 1 250 korkealaatuista valokuvaa.
 
Kuvaaminen käy entistä helpommin - ja tyylikkäämmin
Nokia N93i -multimedialaitteen muotoilussa tila on käytetty tehokkaasti. Kompakti laite kulkeekin entistä helpommin mukana vaikkapa taskussa. Teknisten ominaisuuksien lisäksi laite tarjoaa pettämätöntä tyylitajua: näppäinmatto hohtaa metallia, ja kannessa kiiltää peilipinta. Laitteen 2,4 tuuman päänäyttö toistaa jopa 16 miljoonaa väriä, ja siinä on 160 asteen katselukulma. Helppokäyttöinen ohjain tekee videotoimintojen hallinnasta vaivatonta, ja valokuvaaminenkin käy helposti ja nopeasti: laitteessa on erilliset kameranäppäimet kuvien ottamiselle, kuvaustilan vaihtamiselle ja salamavalon käytölle.
 
Jokainen tarina löytää yleisönsä
Nokia N93i -multimedialaite tuo käyttäjänsä ulottuville myös uuden henkilökohtaisen kuva- ja videoblogipalvelun. Vox*-palvelun yksityisyysasetukset antavat sinun päättää itse, kuinka laajalle yleisölle haluat jakaa tarinasi ja ajatuksesi: ystäville, perheelle, naapureille vai koko maailmalle? Voit siirtää haluamasi videot ja valokuvat alkuperäisessä koossaan suoraan multimedialaitteen galleriasta Vox-palveluun.
 
Kuvaaminen on vasta alkua
Voit koostaa kuvaamasi tapahtumat tarinoiksi välittömästi Nokia N93i -multimedialaitteen omilla editointitoiminnoilla. Todella ammattimaista jälkeä saat kun siirrät otoksesi tietokoneelle ja muokkaat videota myyntipakkauksen mukana tulevalla Adobe Premiere Elements 3.0 -ohjelmistolla. Sitten voit siirtää editoimasi videot takaisin Nokia N93i -laitteeseesi tai polttaa ne DVD-levylle.
 
Oman elämäsi ensi-ilta
Nyt voit päättää itse, mitä televisiosta tulee parhaaseen katseluaikaan. Kutsu tuttavasi koolle, kytke Nokia N93i -laite yhteensopivaan televisioon myyntipakkauksen mukana tulevalla yhteyskaapelilla ja näytä yleisölle parhaat hetkesi elokuvana tai kuvasarjana. Nokia N93i -multimedialaitteen sisäänrakennettu WLAN-teknologia tekee mahdolliseksi myös langattoman yhteyden yhteensopivaan UPnP-teknologiaa (Universal Plug and Play) tukevaan laitteeseen. Himmennä valot, varaa vierelle naposteltavaa ja nauti esityksestä.
 
Enemmän kuin elokuvia
Nokia N93i -multimedialaite on paljon muutakin kuin digitaalinen videokamera - se täyttää viestintätarpeesi työssä ja vapaalla. Laite toimii seuraavissa verkoissa: WLAN, 3G (WCDMA 2100), EDGE ja GSM (900/1800/1900). Se yhdistää liikkumisen vapauden ja mobiilin laajakaistayhteyden, joka on jatkuvasti käytössäsi: voit selata internetiä, siirtää sisältöä verkkoon ja käyttää sähköpostia. Voit myös kuunnella MP3-musiikkia, podcast-lähetyksiä ja FM-stereoradiota tai katsella mobiilitelevisiota 3G-verkon yli**.
 
Entistä ohuempi, kompakti Nokia N93i seuraa lukuisia palkintoja ja kunnianosoituksia saanutta Nokia N93 -laittetta. Euroopan laajin multimedia-alan julkaisujen järjestö EISA valitsi sen vuoden eurooppalaiseksi mediapuhelimeksi. Digital Video -lehti puolestaan valitsi laitteen vuoden 2006 innovaatioksi, ja American Photo -julkaisu myönsi sille Editor's Choice 2006 -palkinnon.
 
S60 3rd Edition -ohjelmistoalustaan ja Symbian-käyttöjärjestelmään perustuvan Nokia N93i -multimediatietokoneen arvioidaan tulevan markkinoille vuoden 2007 ensimmäisellä neljänneksellä. Laitteen arvioitu veroton myyntihinta on noin 600 euroa. 
 
*Vox-palvelun saatavuus voi vaihdella maasta ja myyntialueesta riippuen, ja palvelu voi olla saatavilla vain tietyillä kielillä.
**Varmista palvelun saatavuus ja hinta operaattorilta tai palveluntarjoajalta.
 
Taustatietoa tuotteista ja palveluista:
Nokia N93i -multimedialaitteen tarkemmat tuoteominaisuudet ovat luettavissa osoitteessa www.nseries.com/n93i
Nokia Nseries -tuotteista ja Vox-palvelusta on lisätietoja osoitteessa www.vox.com/nokia
Lisätietoja CES 2007 -tapahtumasta löytyy osoitteessa www.nseries.com/ces
Lehdistökäyttöön tarkoitettuja tuotekuvia on saatavilla osoitteessa www.nokia.com/press >photos
Nokian uusia tuotteita ja ratkaisuja esittelevää videomateriaalia on saatavilla osoitteessa: www.nokia.com/press/broadcastroom.
 
 
Nokia Nseries -tuotesarjaan kuuluu edistyksellisiä multimedialaitteita, jotka tarjoavat kuluttajille ennennäkemättömiä ja -kokemattomia multimediaelämyksiä. Nokia Nseries -tuotteissa yhdistyvät uusin teknologia, tyylikäs muotoilu ja helppokäyttöisyys, ja niiden käyttäjät voivat nauttia viihteestä, hyödyntää ja välittää tietoa sekä ottaa ja jakaa kuvia ja videoita yhden ainoan laitteen kautta, missä ja milloin vain. www.nseries.com
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kehittymistä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia. Nokia tarjoaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita sekä operaattoreille että yrityksille.
 
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Nokia, Multimedia
Viestintä
Puh. 07180 45667
 
Nokia
Viestintä
Puh. 07180 34900
Sähköposti: press.office@nokia.com 
 
www.nokia.fi
www.nokia.com