Fortis Private Equity Arkimedes investeert in MIR NV.


Fortis Private Equity Arkimedes investeert in MIR NV, een producent van hoogwaardige industriële brandwerende rolluiken. Fortis Private Equity investeert één miljoen euro via een achtergestelde lening met warranten en verwerft een minderheidsparticipatie.
 
MIR NV is een snel groeiende onderneming met een sterk gespecialiseerd produktengamma in de sector van brandbeveiliging. Vandaag opereert de onderneming in een markt waar het wordt geconfronteerd met een toenemende vraag vanuit Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. MIR NV had nood aan kapitaal om haar productiecapaciteit uit te breiden en haar investeringen op het vlak van onderzoek & ontwikkeling op een hoog peil te houden. Zij anticipeert met name op de nakende eenvormige Europese regelgeving inzake brandbeveiliging, die bedrijven zal verplichten om opslagplaatsen en productiefaciliteiten meer te compartimenteren.
 
De zaakvoerders Erik en Herman Ost onderkennen het toenemend belang welke de overheid en de verzekeringsector hechten aan geattesteerde brandwerende producten. Ook de vraag vanuit de hoek van de architecten naar steeds grotere openingen in brandwerende wanden, maakt dat dit specialistisch marktsegment een forse groei te wachten staat. De nieuwe kapitalen stellen de onderneming in staat om het groeipad verder te bewandelen.
 
Fortis Private Equity Arkimedes is één van de twaalf zogenaamde "Arkiv's", Arkimedes-investerings-fondsen die onder impuls van de Vlaamse overheid zijn opgestart met als doel  meer "durfgeld" naar jonge bedrijven te kanaliseren. Fortis Private Equity Arkimedes Fonds wordt beheerd door Fortis Private Equity.
 
 
 
Fortis
Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het intermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 42,1 miljard (31/12/2006), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 59.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Voor meer informatie kunt u terecht op www.fortis.com.
 
Fortis Merchant Banking
Merchant Banking is de internationale wholesalebank van Fortis. Als gerichte, wereldwijde business verzorgen wij financiële maatdiensten voor ondernemingen en instellingen. Wij zijn op diverse terreinen actief, onder andere in treasury, vastrentende waarden, energie, grondstoffen en aandelen (inclusief derivaten en gestructureerde producten), corporate finance, kapitaalmarkten, liquiditeitenbeheer, vermogensfinanciering, projectfinanciering, private equity en gestructureerde kredieten. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in fondsenadministratie, global custody, effectenuitleen en clearing.
 
Fortis Private Equity maakt deel uit van Fortis Merchant Banking en verleent risicokapitaal aan ondernemingen. De totale directe en indirecte beleggingsportefeuille bedraagt meer dan EUR 1,2 miljard. De Private Equity-teams in België, Nederland, Frankrijk, Spanje en Azië zijn gespecialiseerd in directe beleggingen. Daarnaast ontwikkelt Fortis Private Equity een gediversifieerde fund of funds-portefeuille middels indirecte beleggingen, zoals buy-outs en durfkapitaalfondsen in Noord-Amerika, Europa en sinds kort ook in Azië.   
 
Kijk voor meer informatie op www.merchantbanking.fortis.com.
 
MIR NV
MIR werd in 2001 opgericht door Herman en Erik Ost, twee telgen uit een familie die kan bogen op decennia lange ervaring in de rolluikproductie. Het bedrijf is gevestigd in Brecht en is gespecialiseerd in het vervaardigen van brandwerende rolluiken conform de Belgische, Nederlandse, Zwitserse  en de Franse normen. De combinatie van een studiebureau en een eigen profielwalserij maakt dat MIR een groot gamma industriële rolluikprofielen kan vervaardigen uit staal en aluminium. Het bedrijf haalt een omzet van ongeveer EUR 860.000. Referenties omvatten realisaties in de luchthavens van Brussel, Parijs, Nice, shopping centra in Wijnegem, Antwerpen, Parijs of nog musea in Charleroi en Parijs (Louvre).
Meer informatie is beschikbaar op www.mirbvba.be
 
 
 
 

Attachments

pdf versie van het persbericht