Pöyrylle 3,1 miljoonan euron suunnittelusopimus voimalaitoshankkeessa Meksikossa


Pöyryn Energia-liiketoimintaryhmä on solminut suunnittelusopimuksen espanjalaisen Isolux Ingenierían kanssa Meksikoon rakennettavasta 290 MW:n kaasuturbiinikombivoimalaitoksesta. Loppuasiakkaana on Meksikon valtion omistama CFE (Comisión Federal de la Electricidad), joka on valinnut Isolux Ingenierían hankkeen EPC-urakoitsijaksi. Sopimuksen arvo on 3,1 miljoonaa euroa.
 
Pöyryn palvelut sisältävät rakennettavan voimalaitoksen esi-, perus- ja detaljisuunnittelun. Rakennusvalvonta ja käyttöönottopalvelut määritellään myöhemmin. Hankkeeseen osallistuvat Pöyryn puolelta Heymo Ingeniería S.A. Espanjasta ja Pöyry Energy Oy Suomesta. Voimalaitos rakennetaan Rosaritoon (Baja California) ja se otetaan käyttöön maaliskuussa 2009, jonka jälkeen se toimittaa sähköä valtakunnan verkkoon.
 
Isolux Ingeniería kuuluu Grupo Isolux Corsan -konserniin, joka on yksi Espanjan tärkeimmistä suunnittelu- ja rakennusalan yrityksistä. Yhtiö toimii 32 maassa ja sen palveluksessa on 5600 henkilöä.
 
Toteutettava hanke noudattaa Pöyryn Energia-liiketoimintaryhmän kasvustrategiaa Latinalaisessa Amerikassa, jossa on odotettavissa huomattavia investointeja myös uusiutuvaan energiaan ja vesivoimaan keskittyviin hankkeisiin.
 
Pöyry on globaali energia-, metsäteollisuus- sekä infrastruktuuri- ja ympäristöaloihin keskittynyt konsultointi- ja suunnitteluyritys. Pöyryn vuotuinen liikevaihto on noin 600 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 6000 asiantuntijaa.
 
PÖYRY OYJ
 
Satu Perälampi
sijoittajasuhdepäällikkö
 
Lisätietoja antavat:
Ari Asikainen, President, Business Area Power and Heat, Energia-liiketoimintaryhmä
Puh. 010 332 4476
Guillermo Martínez, Manager, Business Area Power and Heat, Heymo Ingeniería S.A., Espanja
Puh. +34 91 382 23 00
 
www.poyry.com
 
JAKELU:
Keskeiset tiedotusvälineet