Financière de Tubize versterkt haar deelneming in UCB


Brussel, februari 9, 2007 - 6:00 PM CET - Financière de Tubize S.A., UCB's referentie aandeelhouder, kondigde vandaag aan dat Financière de Tubize en een groep lange-termijn investeerders 19,89 miljoen aandelen van UCB hebben verworven (7,58% van UCB's uitgegeven aandelenkapitaal) van de Schwarz familie. De Schwarz familie heeft er zich toe verbonden om haar overige 9,88 miljoen aandelen van UCB te behouden (5,39% van UCB's uitgegeven aandelenkapitaal) tot minstens juni 2010.
 
Roch Doliveux, Chief Executive Officer, UCB, verklaarde "UCB apprecieert ten volste deze nog sterkere verbintenis en het vertrouwen van Financière de Tubize en verwelkomt deze nieuwe lange-termijn aandeelhouders in UCB".
 
U vindt een kopie van het persbericht van Financière de Tubize in bijlage.
 
Over UCB
UCB (www.ucb-group.com) is een toonaangevend, wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op het onderzoek, de ontwikkeling en de commercialisering van vernieuwende farmaceutica en biotechnologische producten voor aandoeningen van het centrale zenuwstelsel, allergische/respiratoire aandoeningen, immuunziekten en inflammatoire aandoeningen en de oncologie. UCB wil een toonaangevende positie bekleden in de categorieën van ernstige ziekten. UCB heeft meer dan 8.300 mensen in dienst in 40 landen. In 2005 realiseerde het bedrijf een opbrengst van €2,3 miljard. UCB staat genoteerd op de beurs Euronext Brussels.
 
 
 
Voor verdere vragen kan u terecht bij:
Jean-Christophe Donck                    
Vice-President                                                                               
Corporate Communications & Investor Relations                       
Telefoon +32.2.559.9346
 
 
Klik op onderstaande link voor de pdf-versie van het persbericht:

Attachments

Persbericht (PDF)