Lyx och naturlig känsla i skön förening


Stora Enso Packaging Boards
Consumer Boards
FIN-55800 IMATRA, Finland
Tel. +358 2046 121
Fax +358 2046 24716
 
PRESSMEDDELANDE
29 mars 2007
 
Lyx och naturlig känsla i skön förening
 
Oliviers & Co. är affären för dig som både bryr dig om din hälsa och vill ha lite njutning i ditt liv. Med 75 butiker världen över bjuder det franska företaget sina kunder på delikata matvaror och andra högklassiga produkter baserade på olivolja. Företagets senaste lansering är "Gamme de Chefs", en serie delikata matvaror som säljs i mycket sofistikerade förpackningar.
 
Olivolja är huvudingrediensen i alla Oliviers & Co:s produktsortiment, som omfattar matvaror, oljor, parfymer och till och med kosmetika. Den nya serien med delikata matvaror bygger på recept från de högt ansedda kockarna Jean-Marie Meulien från Franska rivieran och Jean-André Charial från Provence. Produktförpackningarna, som Cartonnages Bes tillverkar av Stora Enso Tamwhite-kartong, uttrycker samma trendiga och naturliga känsla som produkterna.
 
Kontrasterande färger
 
"Förpackningens attraktiva utseende bygger på en elegant och modern grafisk stil och de skarpa kontrasterna mellan fräscha fruktnyanser och en blank svart färgton", säger Regis Prat, försäljningschef på Cartonnages Bes. "Kartongen har offset-tryck på båda sidorna, och för ovanlighetens skull har vi placerat baksidan utåt. Det ger en mjuk, naturlig känsla och framhäver kontrasten mellan insidan och utsidan."
 
Kartongens specialdesignade undersida har en smart låsanordning som håller produkten inuti säkert på plats. Tamwhite-kartongen ger såväl den nödvändiga massan och styrkan som ett utmärkt tryckresultat i kombination med den distinkta mjuka känslan hos den tryckta baksidan, precis som Cartonnages Bes och varumärkesägaren önskat. Tamwhite är en fullbestruken falskartong (GC1) med bestruken vit baksida.
 
Stark grön trend
 
Oliviers & Co:s produkter kännetecknas av nyckelorden naturligt, ekologiskt och organiskt. Cartonnages Bes är specialiserat på att tillverka högklassig kartong för kosmetika och lyxvarumärken, och enligt försäljningschefen Olivier Mathey råder en stark grön trend i hela den kommersiella sektorn. Många företag utökar sitt sortiment från kosmetika till andra områden som inredning och parfymer, vilket ökar efterfrågan på högklassiga förpackningar.
 
"Den gröna inriktningen betyder också att varumärkesägarna intresserar sig alltmer för hållbarheten hos råmaterial och produktionsprocesser", påpekar företagets ägare Jean-Luc Palayret. "Cartonnage Bes tar sitt miljöansvar på allvar, och vi kräver att våra pappers- och kartongleverantörer gör detsamma. Stora Enso förser Cartonnages Bes med Tamwhite- och Ensocoat-kartong för ett antal förpackningstillämpningar för kosmetika och andra produkter." Kontrollerade och certifierade råvaror var ett viktigt krav för Florame, en annan kund till Cartonnages Bes som också använder Tamwhite-förpackningar till sina kroppsvårdsprodukter.
 
Direklänkar till bilder:
 
Mer information:
 
Stora Enso France
Hervé Vue, Sales Manager
Tel. +33 1 4695 9068
 
Stora Enso Packaging Boards
Consumer Boards
Sanna Heiskanen, Marketing Services Officer Tel. +358 2046 23440 E-post sanna.heiskanen@storaenso.com
 

Attachments

Länk till text och bild i pdf-format: