Fortis Lease Group rondt de overname af van Captive Finance Limited, waarmee de aanwezigheid op 22 landen komt


Na de aankondiging van 8 januari maakt Fortis bekend dat de overname van Captive Finance Limited is afgerond. Door de transactie wordt de aanwezigheid van Fortis Lease Group met zeven nieuwe landen in Europa en Azië uitgebreid.
 
Captive Finance is een onafhankelijke financieringsmaatschappij die zich specialiseert in de financiering van vendor lease, met sterke posities in de sectoren IT, telecom en geavanceerde technologie. Captive Finance werd opgericht in 2000 in Honkong, waar ook het hoofdkantoor van de onderneming staat. Captive Finance is actief in Azië (Hongkong, Maleisië en Singapore) en Scandinavië (Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken).
 
Philippe Delva, CEO van Fortis Lease Group: "De afronding van deze overname betekent een mijlpaal voor Fortis Lease Group in de realisering van een internationaal netwerk in de leasingsector. Naast het feit dat het Fortis Lease toegang geeft tot zeven nieuwe landen - elk met een enorm groeipotentieel - heeft Captive unieke vaardigheden ontwikkeld, waaronder sterke remarketing van het geleaste materieel."
 
De totale waarde van Captive's Aziatische portefeuille is het afgelopen jaar sterk gegroeid naar een contractwaarde van USD 64,4 miljoen (EUR 47,9 miljoen), een stijging van 19,8% in vergelijking met een jaar geleden. Singapore en Maleisië leverden de grootste bijdrage aan de groei in nieuwe leasecontracten in Azië. 
 
Deze overname is in overeenstemming met de strategie van Fortis om te groeien in Europa en selectief in Azië en Noord-Amerika. Fortis heeft recent zijn aanwezigheid in Azië versterkt door een joint-venture overeenkomst voor bankverzekeren in India en de acquisitie van een meerderheidsaandeel in PCI, een belangrijke levensverzekeringsmaatschappij in Hongkong.
 
 
Fortis
Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners.
Met een marktkapitalisatie van EUR 44,6 miljard (31/03/2007), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com
 
Fortis Lease Group
Fortis Lease, met het hoofdkantoor in Luxemburg, behoort tot de top vijf Europese grensoverschrijdende leasebedrijven. De kracht van de onderneming ligt in de samenwerking tussen bankieren en leasing binnen de Fortis groep, waardoor het mogelijk is om vendoren internationale oplossingen aan te bieden. Zo biedt Fortis Lease met International Vendor Services (IVS) een unieke samenwerking over de hele wereld. Het bedrijf heeft 757 enthousiaste full-time medewerkers. De onderneming is ontstaan uit de fusie van Europese leasingbedrijven en startte haar internationale expansie in 2000 door middel van overnames en het opzetten van nieuwe lokale bedrijven. Deze groeistrategie heeft Fortis Lease tot een belangrijke internationale aanbieder van leasingdiensten gemaakt met een portefeuille van EUR 11 miljard aan activa. In 2006 boekte de groep voor EUR 6,9 miljard aan nieuwe contracten.
 
 
Annex
 
Een korte geschiedenis van Captive Finance Limited
 
Captive Finance werd in 2000 in Honkong opgericht en is snel gegroeid door interne uitbreiding en overnames. Verscheidene institutionele beleggers, waaronder de Wing Hang Bank en China Fund Inc., hebben Captive op het groeipad geholpen. 
 
Captive Finance heeft activiteiten in Hongkong, Maleisië en Singapore en kreeg in 2001 voet aan de grond in Europa door de overname van Alfaskop Finans AB in Zweden. Het jaar daarna ging het bedrijf van start in Denemarken, Finland en Noorwegen en vergrootte het zijn bereik in Zweden. Dit was mogelijk dankzij de overname van Rubik AS Norway. Door deze transactie breidde Captive Finance zijn basis vendoren aanzienlijk uit en kwam het in bezit van een aantal belangrijke partnerschappen.
 
Omdat de groep snel groeide was een reorganisatie noodzakelijk. In december 2004 werden de Zweedse activiteiten van Captive Finance geherstructureerd en werden er twee werkmaatschappijen samengevoegd tot één operationele eenheid.
 
Om het productaanbod te vergroten, nam de Noorse dochter van Captive Finance in november 2005 een aandeel van 34% in Mobel Meglerne AS, een aanbieder van tweedehands kantoormeubilair. Met deze overname werd de leasingmarkt van kantoormeubilair betreden en was het bedrijf in staat om een combinatie van IT-apparatuur en kantoormeubilairleasing en remarketing aan te bieden.  
 
Eind 2006 had Captive 58 full-time medewerkers in dienst. Vorig jaar werden 6.212 contracten actief beheerd met een gemiddelde omvang van USD 83.280 (EUR 61.952). De totale waarde van de contracten bedraagt USD 517 miljoen (EUR 384,6 miljoen).
 

Attachments

PDF Versie Persbericht