Fortis Lease Group overtager Captive Finance Limited og er nu repræsenteret i 22 lande


I forlængelse af meddelelsen den 8. januar 2007 kan Fortis med glæde annoncere, at den endelige overtagelse af Captive Finance Limited nu er faldet på plads. Overtagelsen betyder, at Fortis Lease Group nu er repræsenteret i yderligere syv lande in Europa og Asien.   
 
Captive Finance er et uafhængigt finansieringsselskab, der har specialiseret sig i sælger-leasing specielt inden for it, telekommunikation og højteknologi. Captive Finance, der blev grundlagt i 2000 i Hongkong, hvor hovedkvarteret også er placeret, opererer i Asien (Hongkong, Malaysia og Singapore) samt i Norden (Sverige, Norge, Finland og Danmark).
 
Philippe Delva, ordførende direktør i Fortis Lease Group, siger: "Denne handel markerer en vigtig milepæl for Fortis Lease Group i selskabets bestræbelser på at opbygge et sandt internationalt netværk inden for leasing-sektoren. Ud over at give Fortis Lease adgang til syv nye markeder - der alle har et utrolig stort udviklingspotentiale - har Captive en unik ekspertise inden for fx remarketing af leaset udstyr.''
 
Den samlede værdi af Captives asiatiske aktiviteter er steget kraftigt i det seneste år til USD 64,4 mio. (EUR 47,9 mio.), hvilket svarer til en stigning på 19,8 % i forhold til sidste år. Stigningen i antallet af nye leasingkontrakter i Asien har været særlig tydelig i Singapore og Malaysia. 
 
Overtagelsen er helt i tråd med Fortis' strategi om at vokse i Europa og på udvalgte markeder i Asien og Nordamerika. Fortis styrkede for nylig sin position i Asien gennem joint-venture aftaler om bank- og forsikringsydelser (bancassurance) i Indien og i marts 2007 gennem erhvervelsen af aktiemajoriteten i PCI, et større Hongkong-baseret livsforsikringsselskab i Hongkong.
 
Om Fortis
 
Fortis er en international leverandør af finansielle ydelser inden for bank- og forsikringsverdenen. Vi tilbyder private kunder, erhvervsvirksomheder og institutionelle kunder en omfattende produkt- og servicepakke gennem egne kanaler, i samarbejde med vores leverandører og via andre distributører. Med en markedsværdi på EUR 44,6 mia. (31/03/2007), er Fortis blandt de 20 største finansielle institutioner i Europa. Vores stærke økonomi, det at vi er repræsenteret i 50 lande samt vores dedikerede og professionelle stab på 60.000 medarbejdere gør det muligt for os at kombinere global styrke med lokal fleksibilitet og derved yde vores kunder den allerbedste support. Yderligere oplysninger kan ses på www.fortis.com.
 
Om Fortis Lease Group
 
Fortis Lease Group, der har sit hovedkvarter i Luxemburg, er blandt de fem førende europæiske leasing selskaber. Selskabets styrke ligger i kombinationen mellem bankaktiviteter og leasing i Fortis, hvilket indebærer at det er muligt at tilbyde verdensomspændende leasing-løsninger til sælgere af teknisk udstyr. Med International Vendor Services (IVS) har vi en unik salgsposition, idet vi kan tilbyde rammeaftaler til kunder over hele verdenen.
 
Fortis Lease Group beskæftiger 757 entusiastiske fuldtidsansatte mænd og kvinder. Som et resultat af sammenlægningen af en række europæiske leasingselskaber indledte selskabet sin internationale ekspansion i 2000 ved at opkøbe og etablere nye lokale selskaber. Denne vækststrategi gjorde Fortis Lease Group til en stor international leasing-udbyder med aktiver til en værdi af EUR 11 mia. I 2006 indgik koncernen nye kontrakter til en samlet værdi af EUR 6,9 mia.
 
 
 
 
 
Captive Finance Limited - kort fortalt
 
Siden grundlæggelsen i Hongkong i 2000 voksede Captive Finance sig hurtigt større gennem organisk vækst og overtagelser. Adskillige institutionelle investorer såsom Wing Hang Bank og The China Fund, Inc., har hjulpet Captive i denne proces.
 
Captive Finance etablerede sig snart Hongkong, Malaysia og Singapore og blev med overtagelsen af svenske Alfaskop Finans AB i 2001 også repræsenteret i Europa. Det følgende år åbnede selskabet i Danmark, Finland og Norge og udvidede sine aktiviteter i Sverige gennem overtagelsen af Rubik AS Norway. Det betød en kraftig udvidelse af Captive Finance's sælgerbase og førte til overtagelsen af en række væsentlige sælger-virksomeheder.
 
På grund af den hurtige vækst blev det nødvendigt at omorganisere Captive Finance, og i december 2004 omstrukturerede man de lokale svenske aktiviteter ved at sammenlægge to driftsselskaber.
 
For at udvide sit produkttilbud købte Captive Finances norske datterselskab i november 2005 34% af Mobel Meglerne AS - et mæglerfirma, der handler med brugte kontormøbler i Norge. Erhvervelsen skulle bruges om platform til at komme ind på leasing-markedet for kontormøbler og gøre det muligt for selskabet at tilbyde bundled it-løsninger samt leasing og remarketing af kontormøbler.  
 
Ved udgangen af 2006 beskæftigede Captive Finance 58 fuldtidsansatte medarbejdere. Samme år administrerede man aktivt 6.212 kontrakter på gennemsnitligt USD 83.280 (EUR 61.952). I slutningen af 2006 beløb selskabets samlede kontrakter sig til USD 517 mio. (EUR 384,6 mio).
 
 

Attachments

Pressemeddelelse Fortis