Fortis Lease-konserni lyö lukkoon Captive Financen oston ja toimii nyt 22:ssa maassa


Fortis vahvistaa 8.1.2007 antamansa ilmoituksen Captive Financen ostosta. Yrityskaupalla Fortis Lease-konserni saa jalansijan seitsemässä uudessa Euroopan ja Aasian maassa.
 
Captive Finance on itsenäinen rahoitusyhtiö, joka on erikoistunut laitemyyjille suunnattuun leasing-rahoitukseen. Yhtiöllä on vahva asema IT-, tietoliikenne ja korkean teknologian sektoreilla. Captive Financen pääkonttori sijaitsee Hong Kongissa, jossa yhtiö perustettiin vuonna 2000. Yhtiö toimii aktiivisesti Aasiassa (Hong Kongissa, Malesiassa ja Singaporessa) ja Skandinaviassa (Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Tanskassa).
 
Fortis Lease-konsernin pääjohtaja Philippe Delva kommentoi: "Tämän yritysoston varmistuminen on tärkeä saavutus Fortis Lease-konsernille sen rakentaessa aidosti kansainvälistä leasing-verkostoa. Sen lisäksi että Fortis Lease pääsee nyt toimimaan seitsemään uuteen maahan - joissa kaikissa on valtavasti kasvupotentiaalia - yhtiö pääsee myös hyötymään Captiven kehittämistä poikkeuksellisista valmiuksista kuten vahvasta vuokrattujen laitteiden ja varusteiden jälleenmarkkinointiosaamisesta.''
 
Captiven Aasian portfolion kokonaisarvo on kasvanut vahvasti viime vuoden aikana. Sopimusten arvo on noussut 47,9 miljoonaan euroon, eli kasvua on ollut 19.8% edellisestä vuodesta. Singapore ja Malesia johtivat vahvaa kasvua Aasiassa. 
 
Yritysostolla toteutetaan Fortisin strategiaa, jonka tavoitteena on kasvaa Euroopassa ja selektiivisesti Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Fortis vahvisti jonkin aikaa sitten läsnäoloaan Aasiassa pankeissa myytäviä vakuutuksia koskevalla yhteisyrityssopimuksella Intiassa, ja maaliskuussa 2007 ostamalla enemmistöosuuden PCI:ssä, joka on Hong Kongissa toimiva merkittävä henkivakuuttaja.
 
 
Fortis
Fortis on kansainvälinen pankki- ja vakuutusalalla toimiva rahoituspalvelujen tarjoaja. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja institutionaalisille asiakkaillemme kattavan tuote- ja palvelupaketin omien markkinointikanaviemme kautta, ja yhteistyössä välittäjien ja muiden jakelukumppaneidemme kanssa. Fortisin markkina-arvo on 44,6  miljardia euroa (31.3.2007) ja se on Euroopan 20:n suurimman rahoitusyhtiön joukossa. Vakavaraisuutemme, läsnäolomme 50:ssä maassa ja asialleen omistautuneet 60 000 ammattitaitoista työntekijäämme yhdistävät globaalin vahvuuden ja paikallisen joustavuuden tarjoten asiakkaillemme parasta mahdollista rahoituspalvelua. Lisätietoja osoitteesta www.fortis.com.
 
 
Fortis Lease-konserni
Fortis Lease -konserni kuuluu Euroopan viiden suurimman kansainvälisesti toimivan leasing-yrityksen joukkoon. Yhtiön pääkonttori on Luxemburgissa. Fortis Lease-konsernin vahvuus on Fortisin sisäisessä yhteistyössä pankkitoiminnan ja leasingin aloilla, jonka avulla voidaan tarjota maailmanlaajuisia ratkaisuja laitemyyjille ja loppukäyttäjille. Kansainväliset vendor-palvelut ovat ainutlaatuinen tuote, jonka mahdollistaa tarjoamamme maailmanlaajuiset puitesopimukset.
 
Fortis Lease-konsernin palveluksessa on 757 täysipäiväistä työntekijää. Konserni syntyi eurooppalaisten leasing-yhtiöiden fuusiosta, ja sen kansainvälinen laajentuminen alkoi todenteolla vuonna 2000 uusien paikallisten yritysten ostoin. Tämä kasvustrategia on tehnyt Fortis Lease-konsernista merkittävän kansainvälisen leasing-palvelujen tarjoajan, jonka portfolion arvo on 11 miljardia euroa. Vuonna 2006 konsernin solmimien uusien sopimusten arvo oli 6,9 miljardia euroa.
 
 
 
 
Captive Financen historia lyhyesti
 
Captive Finance perustettiin Hong Kongissa vuonna 2000, jonka jälkeen se on kasvanut nopeasti sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Useat institutionaaliset sijoittajat, kuten Wing Hang Bank ja China Fund, ovat auttaneet Captive Financea kasvamaan.
 
Captive Financen toiminta lähti käyntiin nopeasti Hong Kongissa, Malesiassa ja Singaporessa ja vuonna 2001 se saavutti jalansijan Euroopassa hankkimalla ruotsalaisen Alfaskop Finans AB:n. Seuraavana vuonna yhtiö aloitti toiminnan Tanskassa, Suomessa, Norjassa ja laajensi Ruotsissa ostamalla Rubik AS Norwayn. Tämä kauppa laajensi merkittävästi Captive Finance'n myyjäpohjaa ja johti muutaman keskeisen yhteistyökumppanuuden hankintaan.
 
Nopean kasvunsa vuoksi Captive Financen täytyi toteuttaa uudelleenjärjestelyjä, ja joulukuussa 2004 konserni organisoi uudelleen Ruotsin toimintansa yhdistämällä kaksi yhtiötä yhdeksi toimintayksiköksi.
 
Laajentaakseen tuotevalikoimaansa Captive Financen norjalainen tytäryhtiö hankki 34%:n osuuden norjalaisesta käytettyjä toimistokalusteita myyvästä Mobel Meglerne AS:sta marraskuussa 2005. Kaupan tarkoituksena oli mahdollistaa pääsy toimistokalusteiden leasing-markkinoille, jotta yhtiö voisi tarjota IT-tekniikka- ja toimistokalustepaketteja liisattavaksi ja jälleenmarkkinoitavaksi.  
 
Captive Financella oli 58 täysipäiväistä työntekijää vuoden 2006 lopussa. Samana vuonna hoidettiin aktiivisesti 6 212:ta sopimusta, keskimääräisen oston ollessa EUR 61 952. Yrityksen sopimusten kokonaisarvo oli 384,6 miljoonaa euroa vuoden 2006 lopussa.
 
 

Attachments

Lehdistötiedote Fortis