Aandeelhouders Akzo Nobel keuren dividend goed


Arnhem, 25 april 2007 - De aandeelhouders van Akzo Nobel (Euronext Amsterdam: AKZ; Nasdaq: AKZOY) hebben vandaag de jaarrekening over het jaar 2006 goedgekeurd en het dividend over het boekjaar 2006 vastgesteld op EUR 1,20 (2005: EUR 1,20) per gewoon aandeel.
 
Dit resulteert in een dividenduitkering van EUR 334 mln, wat neerkomt op een uitkeringspercentage van 39% van het nettoresultaat. In oktober 2006 is al een interim-dividend van EUR 0,30 betaald. Het slotdividend bedraagt daarmee EUR 0,90 per aandeel. Het slotdividend zal vanaf 7 mei 2007 betaalbaar worden gesteld. De aandelen Akzo Nobel zullen per 27 april 2007 ex dividend worden verhandeld op Euronext Amsterdam.
 
Mutaties Raad van Commissarissen
In de vandaag gehouden vergadering hebben de aandeelhouders de voorgestelde benoeming goedgekeurd van Peggy Bruzelius, voormalig CEO van ASEA Brown Boveri AB, en voormalig Executive Vice-President van Skandinaviska Enskilda Banken, voor een termijn van vier jaar.
 
Kees van Lede was niet beschikbaar voor herbenoeming. Zijn vertrek rondt een lange en indrukwekkende carrière bij Akzo Nobel af. In de aandeelhoudersvergadering uitte Maarten van den Bergh, Voorzitter van de Raad van Commissarissen, de grote waardering van de onderneming voor de uitzonderlijke diensten en de onschatbare bijdrage van de heer Van Lede.
 
Abraham Cohen trad af omdat hij de daartoe gestelde leeftijdsgrens bereikt heeft. Alan Mérieux is om persoonlijke redenen afgetreden als lid van de Raad van Commissarissen. Akzo Nobel is de heren Cohen en Mérieux erkentelijk voor de uitstekende diensten die zij de onderneming bewezen hebben.
 
Uwe-Ernst Bufe werd herbenoemd voor een nieuwe termijn van vier jaar.
 
- - -
 
Noot voor de redactie
Akzo Nobel is een Fortune Global 500-onderneming met een notering aan zowel Euronext Amsterdam als NASDAQ. Wij zijn ook opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indexes en de FTSE4Good Index. Onze multiculturele organisatie met hoofdkantoor in Nederland voorziet afnemers over de hele wereld van coatings, chemische producten en producten voor humane en veterinaire farma. Met circa 62.000 medewerkers opereren wij in deze vier segmenten met werkmaatschappijen in meer dan 80 landen. De geconsolideerde omzet over 2006 bedroeg EUR 13,7 miljard. De financiële resultaten over het tweede kwartaal worden op 24 juli 2007 bekendgemaakt.
 
 
Niet voor publicatie - voor meer informatie:
Akzo Nobel nv
Corporate Media Relations, tel. +31 26 366 43 43
Contact: Patricia Janssen

Attachments

Pdf file persbericht