Hartmann sælger sine aktiviteter i Sydamerika


Aftalen er ikke betinget af yderligere undersøgelser af selskaberne fra købers side, og betingelserne vedrører alene opnåelse af accept fra minoritetsaktionærer samt transaktions- og skattemæssige forhold. Parterne har aftalt, at Brødrene Hartmann A/S ikke påtager sig garantier og indeståelser.
 
Salget medfører en negativ resultateffekt på ophørte aktiviteter på ca. 50 mio. kr. Denne resultateffekt er som angivet i Årsrapport 2006 ikke inkluderet i de udmeldte forventninger for 2007. Koncernens nettorentebærende gæld (inkl. Sydamerika) vil som følge af transaktionen blive forøget med ca. 40 mio. kr.
 
Aftalen indebærer en 5-årig overskudsdeling mellem køber og sælger. Som en del af handlen beholder Hartmann endvidere et jordstykke, der forventes solgt inden årets udgang. En eventuel positiv effekt af disse aftaler er ikke inkluderet i den samlede resultateffekt.
 
Som udmeldt i Årsrapport 2006 skal tidligere års valutakurstab vedr. aktiviteterne i Sydamerika på dagen for handlens gennemførelse reklassificeres fra egenkapitalen til resultatopgørelsen under resultat for ophørte aktiviteter. Beløbet er pr. 31.03.2007 opgjort til ca. 187 mio. kr. Reklassificeringen vil som tidligere udmeldt ikke få nogen egenkapital- og likviditetseffekt.
 
Handlens endelige gennemførelse og dermed overtagelse forventes at finde sted snarest muligt og inden udgangen af første halvår som udmeldt i Årsrapport 2006.
 
Aktiviteterne i Sydamerika består af tre fabrikker i Brasilien og Argentina, hvor Hartmann etablerede sig i slutningen af 1990'erne. Frasalget er en konsekvens af Hartmanns ønske om at konsolidere og forstærke fokus på den øvrige forretning.
 
Kontaktperson: Adm. direktør Peter Arndrup Poulsen
 
Med venlig hilsen
 
Peter A. Poulsen
Adm. direktør
Brødrene Hartmann A/S

Attachments

Download fondsbørsmeddelelsen her i pdf