Succesvolle fondsenwerving tijdens Fortis Marathon Rotterdam


Ruim € 100.000 ingezameld voor het goede doel
 
Het goede doel heeft bij de 27e editie van de Fortis Marathon Rotterdam wederom een belangrijke rol gespeeld. In de zogenoemde Fortis Charity Challenge kregen vier verschillende goede doelen de mogelijkheid geboden om geld in te zamelen onder de deelnemers en het publiek. De goede doelen: Artsen zonder Grenzen, het Fonds Gehandicaptensport, de nieuwbouw van het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam en het Wereld Kanker Onderzoek Fonds, hebben hiervoor ieder hun eigen acties gevoerd. Zoals bijvoorbeeld de organisatie van een sponsorloop, een veiling van gebruikte items ingebracht door sportcoryfeeën en het houden van een collecte onder het publiek.
 
Daarnaast had de organisatie van de Fortis Marathon Rotterdam alle deelnemers al bij de inschrijving de mogelijkheid geboden bovenop bij hun inschrijving een bedrag te doneren aan één van de vier deelnemende doelen. Een kleine 3.000 deelnemers maakten van deze mogelijkheid gebruik.
 
De uitdaging voor de goede doelen was natuurlijk zoveel mogelijk geld in te zamelen. Te meer omdat hoofdsponsor Fortis voor elk goed doel afzonderlijk een donatie in het vooruitzicht had gesteld, waarvan de hoogte afhankelijk was van het totale geldbedrag dat het goede doel had ingezameld.
 
Op woensdag 9 mei is de uitslag van de Fortis Charity Challenge bekend gemaakt. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds kan een bedrag van € 37.500 op haar rekening bijschrijven, het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam heeft in totaal € 26.500 opgehaald, de teller van Artsen zonder Grenzen staat op € 21.100 en het Fonds Gehandicaptensport kan nog altijd rekenen op een bijdrage van meer dan € 11.000.
 
Alle afzonderlijke goede doelen krijgen nog steeds geld binnen, dus de verwachting is gerechtvaardigd dat de totale opbrengst van de Fortis Charity Challenge ruim boven de € 100.000 zal uitkomen. De opbrengst komt geheel ten goede aan de vier goede doelen.
 
 
Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners.
Met een marktkapitalisatie van EUR 43,2 miljard (30/04/2007), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com
 
 
 

Attachments

PDF versie persbericht