Telenor lanserer en ny mobil bredbåndløsning med billig bruk i hele sommer


- Telenor tar nå konsekvensen av at stadig flere ønsker å bruke PC og Internett utenfor hjemmet. Nå kan alle på en enkel og rimelig måte ta med seg PC-en på luftetur og surfe der de er, sier leder for Privat Mobil, Jon Erik Haug.
 
Med Mobilt Bredbånd fra Telenor kan du koble PC-en til Internett der det finnes mobildekning. Dermed blir det enklere for de fleste å sjekke e-post, bruke nettbank, og surfe på nettet når man er på hytta, i båten eller utenfor hjemmet.
 
For kr. 249 pr. måned kan brukerne surfe så mye de vil på kveldstid etter klokken 17.00 - og hele helgen. Som et kampanjetilbud ut august kan man surfe gratis hele døgnet.
 
- Folk forventer å være på nett nesten uansett hvor man befinner seg. Med Mobilt Bredbånd fra Telenor blir dette mulig, sier Jon Erik Haug.
 
Mobilt Bredbånd blir den enkleste måten å koble PC-en til Telenors mobilnett. Det eneste du trenger er et Mobilt Bredbåndsabonnement og det nye USB-modemet. Modemet installerer seg selv når du setter det i PC-en, og med et par tastetrykk er du koblet opp på nettet. Enklere blir det ikke.
 
Med Mobilt Bredbånd får kunden til enhver tid den beste hastigheten Telenor kan levere der man er. Hastigheten varierer fra GSM, EDGE og 3G til Trådløs Sone/WLAN. Senere i år får abonnenter også tilgang til Turbo-3G-nettet (HSDPA).
 
- En ekstra fordel med Mobilt Bredbånd er at du kan bruke Telenors Trådløs Sone (WLAN) på over 400 steder over hele Norge, og produktet er klargjort for det nye Turbo-3G-nettet som vi lanserer i løpet av året. Telenor er kjent for god dekning over hele landet, og vi kommer til å være ledende også på datadekning, sier Jon Erik Haug.
 
Med Turbo-3G sikter Haug til HSDPA - en oppgradering av 3G-nettet som kan gi overføringshastigheter på inntil 3,6 Mbit/sek. Vanlig 3G har til sammenligning en maksimal hastighet på 0,4 Mbit/sek. Telenor er godt i gang med å bygge ut nettet.
 
- Vi gleder oss til i år å lansere Turbo-3G-nettet, og med Mobilt Bredbånd fra Telenor kan du være trygg på at du vil få full utnyttelse av de høye hastighetene som kommer, sier Jon Erik Haug, som runder av med en advarsel til folk som tar med seg PC-en til utlandet:
 
- Prisene vi oppgir her gjelder for bruk i Norge. Databruk i utlandet er dyrt. Du bør ikke koble opp PC-en via mobilnettet i utlandet uten å ha satt deg inn i hva det koster. Vi jobber for å få ned dataprisene i utlandet, men fortsatt er prisene høye og regningen kan fort komme opp i mange tusen kroner, avslutter Haug.
 
 
Normaltilbud: Fri Internett Kveld og Helg: Surf så mye du vil kveld og helg i Norge for bare kr. 249 pr. måned.
Lanseringstilbud i sommer: Samme som over pluss fri bruk hele døgnet ut august.
 
USB-modem: Selges på samme måte som mobiltelefoner. Tilbys til redusert pris med 12 måneders avtale, eller til full pris uten avtale. Kontakt Telenor-forhandler, eller se telenor.no/mobil for priser på USB-modem (fra 18. juni).
 
Mobilt Bredbånd fra Telenor er i salg fra mandag 18. juni 2007.
 
 
For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor, mobil 95209037 eller e-post anders.krokan@telenor.com
 
 

Priser i Norge:
Månedspris: kr. 249.
Kveld (mellom 17 og 07) og helg: Fri bruk
Dagtid 07-17:
  • Til 31. august 2007: Kampanje - fri bruk hele døgnet.
  • Fra 1. september 2007:  
    Mobilnett (3G, EDGE, GPRS): Maks kr 50 pr. dag (20kr/MB),
    WLAN: Kr. 1,25 pr. minutt. Maks kr. 150 pr. dag.
 
Bærere:
Den høyeste hastigheten Telenor kan tilby der du er (3G, EDGE, GPRS, WLAN - og Turbo-3G når Telenor åpner nettet).
 
Om USB-modemet:
  • Kunden trenger bare USB-modemet og et SIM-kort fra Telenor for å kople seg til Telenors ulike mobilnett.
  • Kunden setter det medfølgende SIM-kortet inn i modemet.
  • Kunden setter modemet inn i USB-porten på sin egen PC.
  • USB-modemet installerer seg selv ("plug 'n' play") og gir automatisk oppkopling mellom de ulike mobilnettene.
 
USB-modemet er klarlagt for turbo-3G:
  • Når Telenor åpner sitt turbo-3G-nett i løpet av året, vil dette modemet utnytte dette nettets høye hastigheter.
  • Man trenger altså ikke noe i tillegg eller kjøpe noe mer for å bruke Turbo-3G når Telenor åpner dette nettet.
  • Der du ikke finner Turbo-3G dekning, vil modemet automatisk bruke 3G, EDGE eller GPRS.
 
Om turbo-3G:
  • Teknisk betegnelse på Turbo-3G er HSDPA.
  • Turbo-3G er en påbygging av 3G-nettet som gir brukeren langt raskere datahastigheter.
  • Når Telenor åpner sitt Turbo-3G-nett, vil hastigheten teoretisk være omtrent 10 ganger høyere enn dagens 3G-nett.
  • Ved optimale bruks- og dekningsforhold: 3,6 Mbit/sek. Realistisk hastighet antas å være mellom 1 Mbit/sek til 2 Mbit/sek.
  • Turbo-3G-dekning fra Telenor vil først komme der hvor det er 3G-dekning i de store byene for så å komme i resten av 3G-nettet.
 
For å benytte Trådløs Sone fra Telenor, må kunden ha WLAN-støtte på sin egen PC.  Nesten alle bærbare PC-er i dag har WLAN innebygd.