KEMIRA: ORAS INVESTIN TIEDOTE KEMIRA OYJ:N OSAKEKAUPASTA


(Lehdistötiedote)
 
Oras Invest Oy on julkaissut tänään ilmoitetun Kemira Oyj:n osakkeita koskevan kaupan johdosta seuraavan tiedotteen:
 
ORAS INVEST KEMIRAN SUURIMMAKSI OMISTAJAKSI
Valtio myy suurimman osan omistuksestaan
 
Oras Invest -ryhmä on ostanut Suomen valtiolta yhteensä noin 21,4 miljoonaa Kemira Oyj:n osaketta, mikä on 17,1 prosenttia Kemiran koko osakekannasta. Kaupan myötä Oras Investistä tulee Kemiran suurin omistaja.
 
Kauppahinta on 16,35 euroa osakkeelta eli yhteensä 349,6 miljoonaa euroa. Kemiran osakkeen pörssikurssi Helsingin pörssissä oli eilen tiistaina kaupankäynnin päättyessä 15,75 euroa.
 
Valtio myy samalla 48,6 prosentin Kemira-omistuksestaan osakkeita myös Keskinäiselle työeläkevakuutusyhtiö Varmalle, Keskinäiselle Eläkevakuutusyhtiö Ilmariselle, Keskinäiselle Henkivakuutusyhtiö Suomelle ja Vakuutusosakeyhtiö Henki-Sammolle yhteensä 15 prosentin osuuden. Kauppojen jälkeen Kemiran suurimmat omistajat Oras Investin jälkeen ovat edelleen Suomen valtio (16,5 %) sekä Varma (9,7 %) ja Ilmarinen (5,3 %). Oras Investin omistusosuus jakautuu Oras Invest Oy:lle (15,6 %) sekä sen hallituksen jäsenille Pekka, Jari ja Jukka Paasikivelle, kullekin heistä puoli prosenttia.
 
Oras Investin hallituksen puheenjohtaja vuorineuvos Pekka Paasikivi sanoo: "Haluamme sellaisten teollisten yritysten omistajaksi, joita voimme kehittää pitkäjänteisesti ja vastuullisesti. Kemirassa on monia mahdollisuuksia. Se on paperi- ja sellukemikaaleissa maailman ykkönen. Se on menestyksellä laajentunut vesikemikaaleissa, joka on selvä tulevaisuuden ala. Puhtaan veden arvostus maailmalla kasvaa, ja se kiinnostaa meitä suuresti. Kemiran Tikkurila-maalit ovat saavuttaneet vahvan aseman Pohjoismaiden kuluttajamarkkinoilla." 
 
Oras Invest on raumalainen perheyritys ja teollinen omistusyhtiö. Sen pääomistukset ovat Oras Oy, joka on Pohjoismaiden johtava hanatehdas, ja 24 prosentin omistusosuus pörssiyhtiö Uponorissa, joka on maailman johtavia lämmitys- ja putkijärjestelmien toimittajia sekä nyt myös merkittävä omistusosuus Kemirasta. Oras Investin nettovarallisuus vuoden 2006 lopussa oli 800 miljoonaa euroa. Kemira-kaupan Oras Invest maksaa kassastaan ja lainajärjestelyin.
 
 
Lisätietoja:
 
Hallituksen puheenjohtaja Pekka Paasikivi, Oras Invest Oy, puh. 050 50 10 666
 
 

Attachments

KEMIRA: ORAS INVESTIN TIEDOTE KEMIRA OYJ:N OSAKEKAUPASTA KEMIRA: ORAS INVEST'S PRESS RELEASE CONCERNING THE SALE OF KEMIRA SHARES