Aantrekkelijke nieuwe kartonnen verpakking voor Vacu Vin


Stora Enso Packaging Boards
Consumer Boards
FIN-55800 IMATRA, Finland
Tel. +358 2046 121
Fax +358 2046 24716
 
PERSBERICHT
29 augustus 2007
 
Aantrekkelijke nieuwe kartonnen verpakking voor Vacu Vin
 
Vacu Vin maakt aan wijn en voedsel gerelateerde producten, die bekend zijn vanwege hun originele en functionele ontwerp. De onderneming brengt voortdurend nieuwe producten op de markt. Daarnaast heeft het bedrijf zich recent ook meer gefocused op verpakkingen. De gehele Vacu Vin selectie wordt nu opnieuw geïntroduceerd met een compleet nieuwe 'look' en een verbeterd verpakkingsontwerp. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Performa White karton van Stora Enso.
 
Vacu Vin is een echt Nederlands succesverhaal. De gepatenteerde 'Wine Saver' met speciaal ontworpen stoppers en een vacuümpomp is, sinds zijn introductie twintig jaar geleden, een bestseller geweest. De Rapid Ice coolers voor wijn, bier en water zijn net zo populair, en de zeer recente gelanceerde ananassnijder is een echte 'hit'. Vacu Vin producten zijn inderdaad ontworpen om het 'gourmet leven' thuis makkelijker te maken, maar ze worden ook professioneel ingezet in restaurants en bars. De onderneming laat anderen in zijn succes delen door actief deel te nemen in liefdadigheidswerk en biedt werk aan mensen met een handicap.
 
De verpakking communiceert
 
Internet wordt vaak gezien als een overweldigend communicatiemedium, temeer daar we vandaag de dag een deel van ons leven doorbrengen in die virtuele realiteit. Vacu Vin heeft dan ook een uitstekende website. Maar toch is dat voor het bedrijf niet het belangrijkste kanaal voor de communicatie met klanten. 'Ieder jaar stoppen consumenten over de hele wereld ongeveer zes miljoen Vacu Vin producten in hun winkelmand. Zij bekijken en voelen de verpakking en lezen wat er op gedrukt is. De verpakking is voor ons de belangrijkste manier om onze boodschap aan klanten over te brengen,' zegt Jaap H. Formsma, Vice President Operations van Vacu Vin.
 
Afgelopen jaar besloot Vacu Vin zijn visuele uitstraling en verpakkingsconcept te herzien, met als doel de aantrekkelijkheid verder te vergroten en zich nog sterker als kwaliteitsmerk te onderscheiden van 'copy cats'. 'Vroeger hadden we verschillende verpakkingen voor verschillende productlijnen. We gebruikten met name white lined chipboard als verpakkingsmateriaal. Doel van de aanpassingen is de verpakkingen zodanig te upgraden, dat ze voldoen aan de eisen die je mag stellen aan originele producten van hoge kwaliteit. Rood, wit en zilver zijn voortaan de kleuren waaraan je ons kunt herkennen. En we hebben ze dan ook door de gehele selectie toegepast. Daarmee zijn onze producten eenvoudig te herkennen. Ook hebben we de stijl van de afbeeldingen vernieuwd,' aldus de heer Formsma.
 
'Omdat grote, witte oppervlakken onderdeel zijn van het nieuwe ontwerp, had Vacu Vin een nieuw type karton nodig, dat zowel voorziet in de gewenste witheid als in de frisse, heldere uitstraling. Daarom hebben we het volgestreken CTMP karton Performa White aanbevolen, zegt Peter Daams, Sales Manager bij Stora Enso Nederland. 'Omdat er een zesde kleur bij kwam, werden ook hogere eisen gesteld aan de drukeigenschappen en er moesten bovendien teksten op het zilveren oppervlak worden gedrukt. Performa White bleek prima te presteren, zowel bij het drukken als in de verwerking.'
 
Nieuwe doelmatigheid in verpakkingen
 
Met de stevige concurrentie van vandaag de dag is Vacu Vin's strategie om te investeren in verpakkingen zeer opvallend. Zeker vergeleken met andere bedrijven die zich vooral richten op kostenbesparing om zo de winst veilig te stellen. Volgens de heer Formsma heeft het nieuwe verpakkingsconcept echter ook de doelmatigheid van het verpakken verbeterd. 'Omdat we nu één soort materiaal gebruiken en ons gehele aanbod een universele visuele uitstraling heeft, kunnen we onze processen doelmatiger inrichten. Het karton heeft bovendien een lager gramgewicht dan dat wat we in het verleden gebruikten.'
 
Dankzij deze verbeteringen krijgen zowel winkels als consumenten een aantrekkelijker product voor een concurrerende prijs. Het is dan ook niet verrassend dat kopers het nieuwe concept overal enthousiast hebben ontvangen. Met nog twee nieuwe productintroducties in de nabije toekomst en een aantal andere ideeën in ontwikkeling ziet de toekomst van Vacu Vin er, net als de verpakkingen, stralend uit.
 
Directe link naar afbeelding:
 
 
Voor meer informatie:
 
 
Stora Enso Nederland BV
Peter Daams, Sales Manager
Tel. +31 20 6505 515
 
Stora Enso Consumer Boards
Sanna Heiskanen, Marketing Communications Specialist
Tel. +358 2046 23440
E-mail sanna.heiskanen@storaenso.com
 
 

Attachments

Link naar de tekst in .pdf format: