AND boekt fors meer winst bij sterke omzetstijging in eerste halfjaar


Herverdeling speelveld navigatiemarkt biedt nieuwe mogelijkheden
 
Rotterdam, 30 augustus - AND heeft haar omzet in het eerste haljaar van 2007 opgevoerd naar ruim € 2,4 miljoen. Dit betekent een stijging van ruim 30% ten opzichte van de overeenkomstige periode in 2006. De brutomarge veerde op naar € 2,3 mln (HJ1 2006: € 1,6 mln).  De winst na belasting steeg procentueel nog sterker. In de eerste zes maanden van 2007 werd € 710.000 verdiend, een ruime verdubbeling in vergelijking tot het eerste halfjaar van 2006 toen het resultaat uitkwam op € 349.000.
 
Per aandeel steeg de winst van € 0,12 naar € 0,23 ('fully diluted' van € 0,11 naar € 0,22).
 
De omzetstijging was voornamelijk te danken aan de uitbreiding van verkoop van data voor 'on line' gebruik aan het bestaande klantenbestand. De verkoop van navigeerbare data droeg in het eerste halfjaar slechts bescheiden bij aan de groei van de omzet maar zal in de rest van het jaar van essentiële betekenis zijn bij het realiseren van de eerder gecommuniceerde doelstellingen.
 
Voor heel 2007 verwacht AND op basis van nu beschikbare gegevens een omzetstijging van minimaal 25% en zal de winst ten opzichte van 2006 ongeveer verdubbelen. Uitgaande van de huidige situatie zal zoals eerder al werd aangegeven de beschikbare kasstroom op jaarbasis eerst over 2008 positief zijn.
 
De verrassende verticale integratie-tendens die onlangs manifest werd, biedt AND uitstekende mogelijkheden zich verder te ontwikkelen tot een belangrijke speler op de snelgroeiende en aantrekkelijke navigatie-markt. Zij zal haar ontwikkelingsinspanningen intensiveren teneinde uit te groeien tot een volwaardig alternatief voor bestaande partijen. Haar effectieve en efficiënte digitaliseringsproces en -techniek stelt AND in staat ook bij de in de toekomst te verwachten prijsdruk winstgevend te opereren en waarde te creëren voor haar aandeelhouders op lange termijn.
 
Over AND
 
Opgericht in 1984, is AND (AEX: AND) een van de oudste software bedrijven van Nederland. AND is als softwarebedrijf gespecialiseerd in geografische data (adressen, wegen) en in de technologie om die praktisch toe te passen.
Het bedrijf is de internationale specialist op het gebied van geografische oplossingen als Location Based Services, Navigation, Online mapping en meer. Het hoofdkantoor van AND staat in Rotterdam.
 
 

Attachments

Klik hier voor een volledige versie van het persbericht (inclusief financiële overzichten)